Vágólapra másolva!
Nem tiltották el, de pénzbüntetést kapott kedden Francesco Totti, az AS Roma labdarúgócsapatának kapitánya, aki a Lazio ellen 2-1-re megnyert városi rangadót követően félreérthetetlen kézmozdulatokkal hergelte a rivális szurkolótábort.

A Serie A tabelláját egypontos előnnyel vezető fővárosiak a vasárnapi parázs mérkőzésen 0-1-ről fordítottak, s győzelmükkel megőrizték előnyüket a címvédő, jelenleg második Internazionaléval szemben.

Az olasz liga keddi közleményében bejelentette, hogy Tottinak 20 ezer eurót kell fizetnie a drukkereket provokáló mozdulataiért, a két klub pedig egyformán 40 ezer eurót köteles fizetni, mert szimpatizánsaik összecsaptak a lelátón, s a rendbontásban egy biztonsági őr, valamint több rendőr is könnyebben megsérült.

A rivális szurkolótáborok összetűzése a találkozó után is folytatódott, több embert őrizetbe vettek, egy drukker pedig súlyosabb sérüléseket szenvedett.

Az AS Roma csapatkapitánya amúgy nagyon feltüzelte magát a mérkőzés közben, s Claudio Ranieri vezetőedző a szünetben lecserélte, mert elmondása szerint Totti annyira izgatott volt, hogy a csapat játékához nem tudott érdemben hozzátenni.