Vágólapra másolva!
Kategorikusan cáfolta az elmúlt napok pletykáit Sir Alex Ferguson, kijelentve, hogy esze ágában sincs visszavonulni vagy bárkinek is átadni a helyét a Manchester United kispadján. Mint mondta, addig marad a csapat menedzsere, amíg az egészsége engedi.

Az elmúlt napokban az angol lapok előbb a Bordeaux-nál dolgozó Laurent Blanc, majd az Internazionale kispadján ülő José Mourinho, végül az Evertont irányító David Moyes nevét vetették be, mint akik a nyártól elfoglalhatják Ferguson helyét. A United 69 éves vezetőedzője azonban szokásos pénteki sajtótájékoztatóján a leghatározottabban cáfolta az állandó találgatásokat.

"Az egész alaptalan baromság" - áll a klub hivatalos honlapján. "Eszem ágában sincs visszavonulni! Ha meg mégis megteszem, akkor azt először David Gill ügyvezetőnek és a tulajdonos Glazer családnak fogom bejelenteni. Időről időre elmondom, hogy egyetlen dolog befolyásol a döntésemben, az pedig az egészségem. És a maguk legnagyobb bánatára, fenemód jól érzem magam" - mondta a megjelent újságíróknak. "Szóval kénytelenek lesznek még jó ideig elviselni. Nyugodjanak bele, szerintem, maguk előbb fognak visszavonulni, mint én. Például maga, Bill" -szólt jókedvűen Bill Thorntonhoz, a Daily Star újságírójához. "Igazán megérdemelné már. Bizony isten boldog lennék, ha végre meghallanám a jó hírt."

Ferguson kitért a szombati, Tottenham elleni mérkőzésre, és elmondta, hogy az elmúlt hetek felemás szereplése (kiesés a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellenében, de felzárkózás a Chelsea mögé a bajnokságban) érezhetően feszült légkört teremtett a csapat körül, de ez nem érződött az elvégzett munka minőségén.

"Nagyon hasznos munkát végeztünk. Tesszük a dolgunkat, és hagyjuk, hogy a Chelsea is tegye a magáét. Tudjuk, hogy képesek vagyunk győzni, és csak ez számít."

A kérdésre, miszerint hogy bírja a bajnoki címért folytatott versenyfutás feszültségét, Ferguson azt felelte: "Nem hiszem, hogy jót tesz az egészségnek, de ez van. El kell fogadnunk, hogy ez a munka ezzel jár, és én már megtanultam kezelni a helyzetet."