Vágólapra másolva!
A Barcelona számára nem egy álom, hanem megszállottság Bajnokok Ligáját nyerni a Real Madrid otthonában, a Bernabéuban - mondta José Mourinho, az Internazionale edzője. A Barca elleni BL-elődöntő visszavágója előtt a portugál tréner nem volt hajlandó spanyolul megszólalni.

Szerda este a Bajnokok Ligája-döntőbe jutásért játszik a Barcelona és az Inter. Az olaszok 3-1-es előnyről várják a mérkőzést, a párharc továbbjutója pedig Madridban, a katalánok ősi ellenfelének otthonában nyerheti meg a BL-t.

"Egy dolog követni egy álmot, és másik megszállottnak lenni. A Barca részéről ez megszállottság" - fogalmazott Mourinho egy meccs előtti sajtótájékoztatón.

A portugál edző szokása szerint ellenségesen viselkedett, például nem volt hajlandó spanyolul beszélni a helyi média képviselőivel, noha kiválóan bírja a nyelvet.

"Az álom tisztább a megszállottságnál, utóbbi a büszkeségről szól. Tavaly a Barca egy álmot valósított meg, idén viszont az a lényeg, hogy Madridban, a Santiago Bernabéuban játsszon, és ez megszállottság" - folytatta a szakember.

Mourinho bevallása szerint ő nem csinál személyes ügyet a BL-ből: "Nem mondhatnám, hogy a BL-győzelem nekem személyes álom lenne, inkább az Interért szeretném megnyerni, mert ez a klub már több mint negyven éve vár erre a sikerre."