Vágólapra másolva!
A Lyon elleni 3-0-s sikerrel a Bayern Münchent Bajnokok Ligája-döntőbe vezető holland edző, Louis van Gaal a mérkőzést követően azt nyilatkozta: ha választhatna, akkor az Interrel szeretne megmérkőzni a május 22-ei fináléban. A lyoniak szakvezetője, Claude Puel szégyelli a kedd esti végeredményt.

"Amikor kineveztek a München edzőjének, az első napomon azt mondtam, hogy a Barcelona a világ legjobb csapata, amely tízből kilencszer legyőzné a Bayernt. Ezt most is tartom, de ott van az az egy meccs, amelyet mi nyerhetünk meg" - nyilatkozta a lyoni mérkőzés után Louis van Gaal, a Bayern München edzője, aki 1995-ben BL-t nyert, egy évvel később pedig BL-döntőt játszott az Ajaxszal.

"Inkább az Intert szeretném ellenfélnek. Hogy miért? Mert akkor együtt tarthatnék sajtótájékoztatót a jó barátommal, José Mourinhóval" - tette hozzá nevetve a holland tréner.

"Gratulálok az ellenfélnek, a játék több elemében is fölénk nőtt. Az erőnlétük és a diktált tempójuk alapján csakis tökéletes teljesítménnyel megfoghattuk volna meg a münchenieket, de ettől ezúttal nagyon messze voltunk" - mondta csalódottan Claude Puel, a lyoniak vezetőedzője.

"Próbáltunk előre menni és nyomás alatt tartani a védelmüket, de sokszor elsiettük a dolgokat, és a végén sorra a rossz megoldást választottuk, elpazarolva megannyi lehetőséget. A végeredmény szégyen. Ez egy súlyos vereség, amin azért szoros összefüggésben van Cris kiállításával. A piros lappal végleg elszálltak az esélyeink, hiszen az ellenfél kiválóan tartotta a labdát. Egy nagyszerű kaland ezzel véget ért, reméljük, egyszer tovább is eljuthatunk, mint idén" - zárta szavait Puel.

A Bayern ellenfele a május 22-ei fináléban a szerda esti Barca-Inter párharc győztese lesz, Milánóban az olaszok 3-1-re nyertek.

Bajnokok Ligája, elődöntő, második mérkőzés:
Olympique Lyon (francia) - Bayern München (német) 0-3 (0-1)
v.: Massimo Busacca (svájci)
Lyon: Lloris - Réveillére, Cris, Boumsong, Cissokho (Gomis, 46.) - Gonalons, Makoun - Govou, Delgado (Pjanic, 68.), Bastos - Lisandro Lopez (Ederson, 79.)
Bayern: Butt - Lahm, Van Buyten (Demichelis, 46.), Badstuber, Contento - Robben (Klose, 76.), Schweinsteiger (Alaba, 79.), Van Bommel, Altintop - Olic, Müller
gól: Olic (26., 67., 77.)
piros lap: Cris (59.)
továbbjutott: a Bayern München, kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel