Vágólapra másolva!
Az olasz élvonalban érdekelt Fiorentina a Corriere dello Sport információja szerint eladná román válogatott labdarúgóját, Adrian Mutut, aki jelenleg kilenc hónapos eltiltását tölti doppingvétség miatt.

A 31 éves támadó már második alkalommal bukott meg, legutóbb szibutramin nevű étvágycsökkentő szerrel. Eltiltása október 29-ig szól. Helyzetét tovább rontotta a Fiorentinánál, hogy nehezményezte a vezetők döntését, mellyel az eltiltás idejére a felére csökkentenék fizetését.

A román futballista korábban is került hasonló helyzetbe. A Chelsea 2004 októberében azért bontotta fel a vele kötött megállapodást, mert kiderült, hogy kokaint fogyasztott. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ebben az ügyben szerződésszegés miatt tavaly júliusban 17,2 millió eurós pénzbüntetés megfizetésére kötelezte Mutut, aki fellebbezett a határozat ellen.

A svájci legfelsőbb bíróság október elején elhalasztotta a végső ítélet meghozatalát, s úgy döntött, hogy a játékosnak egyelőre nem kell kifizetnie a büntetést. Mutu az első doppingvétségért hét hónapig nem léphetett pályára.