Vágólapra másolva!
Csak az első negyedórában izgult egy kicsit, azt követően már jól érezte magát a pályán Fülöp Márton, akit hét közben az utolsó három bajnoki fordulóra szerzett meg a Sunderlandtől a Bajnokok Ligájáért küzdő Manchester City.

A válogatott kapus jól védett szombaton az Aston Villa elleni 3-1-re megnyert találkozón, s a kezdeti bizonytalanságát is inkább a hosszú kihagyással, mint a megilletődöttséggel magyarázta.

"Sajnos három hónapja nem védtem, ezért kellett negyedóra, míg ráéreztem a meccsre" - nyilatkozta az MTI-nek a 27. születésnapját hétfőn ünneplő játékos. "Egyébként nagyon jól éreztem magam a kapuban, a társak rengeteget segítettek, megkönnyítették a dolgomat. A meccs után is nagyon pozitív volt a teljesítményem fogadtatása."

Fülöp elmondta, nem tudja, miként jutott el hozzá a manchesteri együttes, de amikor hívták, nem gondolkodott sokat: "Mindenki egy ilyen lehetőségről álmodik, én is, ezért örömmel vállaltam el a feladatot, s azon vagyok, hogy az itt töltött idő alatt megháláljam a bizalmat, és segítsek a csapatnak a céljai elérésében."

A Manchester Cityről Fülöp csak jókat tudott mondani, az együttest körülvevő viszonyokról, és a játékosokról egyaránt. "A Sunderland is egy profi csapat, s őszintén szólva nem is hittem volna, hogy bárhol jobb körülményeket találok, de a City rámcáfolt, abszolút látszik, hogy ennek a csapatnak nagyon komoly céljai vannak" - beszélt az új környezetről a kapus. "Az öltözőben is meglepetés ért, mert ugyan rengeteg itt a sztár, ennek ellenére nagyon családias, barátságos a hangulat."

A magyar futballista a jövőjével kapcsolatban nem tudott konkrétumokat mondani, s kiemelte, hogy most csak a következő két meccs foglalkoztatja: "Semmi másra nem figyelek, csak a következő két találkozóra, hogy mit hoz a jövő, majd kiderül."

A Manchester City előbb Fülöp korábbi klubjával, a Tottenhammel, majd a West Hammel játszik. A BL-indulást jelentő negyedik hely szempontjából a Tottenham elleni összecsapás lesz a sorsdöntő, mivel a Hotspur jelenleg egy ponttal előzi meg az ötödik Manchester Cityt.