Vágólapra másolva!
Bordasérülése miatt nem lehet ott a június 11-én kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon René Adler, a német válogatott első számú kapusa. Simon Rolfes, a Leverkusen középpályása térdsérülése miatt hagyja ki a vb-t.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) keddi bejelentése szerint a Bayer Leverkusen kapusát műteni kell, s a játékos biztosan nem épül fel a vb rajtjáig. Adler áprilisban sérült meg, s a múlt szombaton megpróbálkozott a védéssel, ám a Hertha BSC elleni bajnoki összecsapást követően erős fájdalmakra panaszkodott. Az orvosi vizsgálatok után megszületett a döntés: a 25 éves futballista nem utazhat a nemzeti csapattal Dél-Afrikába.

Joachim Löw szövetségi kapitány az utóbbi időben első számú kapusként számított Adlerre, akinek helyettese Manuel Neuner, a Schalke 04, vagy Tim Wiese, a Werder Bremen kapusa lehet. "Természetesen nagyon sajnáljuk, hogy Renének operációra van szüksége, s így nem lehet tagja a vb-n résztvevő együttesnek" - mondta Löw. "A szakvezetés dönt majd arról, hogy kit hívunk be harmadik számú kapusnak."

Ugyancsak kedden derült ki, hogy a januári térdműtétét követően jelenleg is lábadozó Simon Rolfes, a Leverkusen csapatkapitánya sem lesz ott Dél-Afrikában. A 28 éves középpályás telefonon tájékoztatta a szövetségi kapitányt arról, hogy a teljes felépülése hosszabb időt vesz igénybe, s a vb-n biztosan nem léphet pályára.