Vágólapra másolva!
A jó csapat jellemzője, hogy helyzet nélkül is tud gólt lőni - kommentálta a Videoton vezetőedzője, Mezey György csapata debreceni vereségét. A bajnoki döntőnek megfelelő rangadón a DVSC fordulatos meccsen, 3-2-re győzte le a székesfehérvári együttest.

Mezey György, a Videoton edzője némi keserűséggel értékelte a találkozót: "Először is gratulálok a Debrecennek. Megérdemelten nyertek, mert a jó csapat jellemzője, hogy helyzet nélkül is tud gólt lőni. Azért cseréltem le mindkét csatáromat, mert Nikolics nagyon elfáradt, Alves pedig nem találta a ritmust. Több jó egyéni megmozdulást vártam a csatároktól."

Herczeg András dicsérte az ellenfelet, különösen annak második félideji játékát: "Küzdelmes, jó iramú mérkőzés volt, mindkét csapat nagy energiákat mozgósított a győzelem érdekében, és sok jó egyéni teljesítményt láttam. A Videoton vezetése után nagyon jól összeszedte magát a csapatom, gyorsan talpra állt. A második félidő elején nem a mi teljesítményünk esett vissza, hanem a Videoton játszott nagyon jól és tartott nyomás alatt bennünket. 2-2-nél még csatárt akartam cserélni, mert mindenképp győzelemre akartam játszani - de pont ekkor szereztük meg a vezetést, és ezzel nyilván a taktika is megváltozott, bár az eszembe sem jutott, hogy a döntetlent őrizgessük."

A Debrecen menedzsere még nem beszél a bajnoki címről: "Vezetünk négy ponttal, de nem lehet hátradőlni, még nagyon kemény meccsek várnak ránk. Sok mérkőzés van a játékosok lábában, de bírni kell a terhelést."

Forrás: [origo]
Mezey csalódottan értékelt

Az [origo] a VIP-páholyban helyet foglaló Tornyi Barnabást is megkérte a találkozó értékelésére: "Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, a játék ritmusa, minősége, és az egész meccs hangulata méltó volt egy rangadóhoz. Megérdemelten nyert a Debrecen, mert a Videoton vezető gólja után, majd a második félidőben, az egyenlítés után is tudott ritmust váltani" - jelentette ki a tréner, aki szerint ugyanakkor a bajnoki cím sorsa még nem dőlt el.