Vágólapra másolva!
Három Tatabánya-játékost megpróbáltak megvesztegetni a vasárnapi, Gyirmót elleni NB II-es labdarúgó-mérkőzés előtt, őket kedden a szövetség székházában meghallgatta dr. Helmeczy László, az MLSZ jogi alelnöke. Helmeczy a jegyzőkönyvbe foglalt beszámolók alapján úgy döntött, büntetőfeljelentést tesz az illetékes nyomozó hatóságnál.

Hétfőn a másodosztályban szereplő Tatabánya vezetői levélben értesítették dr. Róka Gézát, az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) főtitkárát arról, hogy három játékosukat megkeresték a vasárnapi, Gyirmót SE elleni mérkőzés előtt annak érdekében, hogy a vendégek nyerjék meg a mérkőzést.

Dombai András, Kollár Dániel és Vass Norbert mindezt jelentették a klub vezetésének, akik az esetet követően írásban jelezték a történteket a szövegségnek. A három játékost kedden a szövetség székházában dr. Helmeczy László, az MLSZ jogi alelnöke meghallgatta.

Mindhárom labdarúgónak elmondta, nem folyik ellenük fegyelmi vizsgálat, csupán azért kérte a megjelenésüket, hogy a szövetség megtudja, mi történt a Gyirmót elleni mérkőzés előtt.

Helmeczy a jegyzőkönyvbe foglalt beszámolók alapján úgy döntött, azokat továbbítja a fegyelmi bizottságnak, és büntetőfeljelentést tesz az illetékes nyomozó hatóságnál. A jegyzőkönyveket a nyomozás sikerének az érdekében az MLSZ bizalmasan kezeli, de a fegyelmi vizsgálatról tájékoztatja a nyilvánosságot.

A Nyugati csoport 25. fordulójában rendezett Tatabánya-Gyirmót összecsapás 2-2-re végződött. A bajnokságban 39 ponttal negyedik Tatabánya 2-0-ra vezetett, majd az 50 ponttal második Gyirmót a 72. percben szépített, s a 93. percben büntetőből egyenlített. A vendégek hátránya egy pont a feljutást érő első helyezett Siófokkal szemben, amely szombaton döntetlent játszott Kozármislenyben.

Gyanús az ajkai mérkőzés is?

Több internetes fórumon a szurkolók gyanúsnak vélik a Gyirmót 4-0-s győzelmével végződött hazai, Ajka elleni meccset is.

"Nincs semmilyen információnk arról, hogy ennek a meccsnek az eredményét bárki is megpróbálta volna befolyásolni. Konkrétumok, bizonyítékok nélkül ezt csak szóbeszédnek, pletykának tekintjük. Természetesen tájékozódunk az ügyben, és ha a legkisebb gyanú is felmerül a találkozó tisztaságát illetően, akkor vizsgálatot indítunk. Ismétlem, most rosszindulatú pletykaként kezeljük ezeket a dolgokat"- reagált a kisalfold.hu-nak a felvetésekre Margitai Zoltán, a Gyirmót SE klubigazgatója.

"Nem hagyhatjuk, besározzák a Gyirmót nevet"

A Gyirmót SE kedden a hivatalos honlapján közleményt adott ki, amelyben Horváth Ernő klubelnök azt írta, "a sajtóorgánumokban 'gyirmóti bundagyanúként' megjelenő híradások mérhetetlen kárt okoztak és okoznak sportegyesületünknek, melynek nevében mindennemű gyanúsítást visszautasítunk. A sport szellemétől eltérő bármilyen viselkedéstől, megnyilvánulástól elhatárolódunk. A 16 éve szinte semmiből felépített sportegyesületünkre, annak eredményeire támogatóinkkal, szurkolóinkkal, szimpatizánsainkkal, a volt labdarúgóinkkal és jelenlegi 8 különböző korosztályos 200 igazolt labdarúgónkkal, azok edzőivel együtt büszkék vagyunk. Nem hagyjuk és nem is hagyhatjuk, hogy bárki vagy bárkik büntetlenül lejárathassák sportegyesületünket és besározzák a Gyirmót nevet."