Vágólapra másolva!
Pályafutása csúcsaként értékeli az Európa Liga-győzelmet Quique Sánchez Flores, az Atlético Madrid trénere. A 44 éves edző magyar menyasszonya, Fehér Orsolya, a 2004-ben elhunyt Benfica-csatár, Fehér Miklós testvére kedvéért szeretne végre ellátogatni Magyarországra , Gera Zoltántól viszont nagyon tartott a mérkőzésen.

"Egy biztos: rajtam kívül nem lesz már több olyan edző, aki elsőként fogja elnyerni az Európa Ligát" - mondta nevetve csütörtök hajnalban a Hamburg Arenában Quique Sánchez Flores, aki játékosként 1995-ben mindkét Real Madrid-Ferencváros Bajnokok Ligája-mérkőzésen játszott, a kinti 6-1-es és a hazai 1-1-es találkozón is.

Az egykori jobbhátvéd a dicséreteket játékosaira hárította: "Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem az edző, hanem a csapat sikere, játékosaim győzték le a Fulhamet - ezt a nemes, roppant erős ellenfelet -, nem pedig én. 1962 óta vártak az Atlético szurkolói egy ilyen nemzetközi sikerre, akkor én még nem is éltem, nem is beszélve Diego Forlánékról. Ezzel most beírtuk a nevünket a klub történelemkönyvébe."

A szakember a magyar újságírókhoz külön is beszélt: "Most már ideje ellátogatnom Magyarországra, hiszen nyilván tudják, hogy magyar a menyasszonyom, kicsit restellem is, hogy még sohasem jártam az önök hazájában, pedig Orsi (Fehér Orsolya, a néhai Benfica-csatár, Fehér Miklós húga) már sokszor tett erre célzást. Természetesen Gera Zoltánról, a Fulham legveszélyesebb csatáráról is tudom, hogy magyar, nagyszerű játékosnak tartom, ezen a meccsen is az egyik legjobb fulhames volt, végig tartottam tőle, az ő kiszámíthatatlan mozgásában folyton benne van a gól lehetősége. Minden elismerésem a Fulhamé, viszonylag ismeretlen kiscsapat létére 116 percig kétségessé tudta tenni a győzelmünket."

Sánchez Flores azt is elismerte, hogy már ők is a tizenegyes-párbajra készültek.

"Nem igazán volt benne a gól a mérkőzésben, mindkét csapat elcsigázott volt, láttam a Fulham játékosain, hogy nagyon várják már a végső sípszót. Igazából csak egy klasszis váratlan villanása dönthette el a trófea sorsát, és Sergio Agüero meg is villant, amikor a baloldalon mindenkit kicselezett, s helyzetbe hozta Diego Forlánt, aki hasonló bravúros mozdulattal belőtte a klub történetének talán legfontosabb gólját" - mondta zárásképp a spanyol szakember.

Sánchez Flores elindult a hamburgi repülőtérre, ahol az óriási torlódás miatt még csütörtök reggel hétkor is ezrével várakoztak az Atlético-szurkolók.