Vágólapra másolva!

Egy időben rendezik az NB I zárófordulójának vasárnapi mérkőzéseit

Egy időben rendezik meg a labdarúgó Soproni Liga zárófordulójának vasárnapi mérkőzéseit. Erről a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága döntött hétfői ülésén.

A testület az MLSZ honlapján olvasható indoklásában kifejtette: a döntés a bajnokság biztonságos és sportszerű befejezése érdekében született meg.

A Soproni Ligában a hétközi, 29. fordulót követően a hétvégi zárófordulóban szombaton ZTE FC-Nyíregyháza Spartacus és Budapest Honvéd-Ferencváros mérkőzésre kerül sor, míg a Győri ETO FC-Videoton FC, a Kecskeméti TE-ERECO-DVSC-TEVA, a Szombathelyi Haladás-Paksi FC, a DVTK-MTK Budapest, az Újpest FC-Vasas és a Lombard Pápa-Kaposvári Rákóczi találkozókat vasárnap rendezik meg, utóbbiak egyformán 17:30 órakor kezdődnek.

Az európai bajnokságok legtöbbjében az utolsó forduló mérkőzéseit mindig egy időben rendezik, és ezt már a szezon előtt rögzítik a versenykiírásban, amihez később ragaszkodnak is. Erre jó példa a Fulham friss esete: a története első európai kupadöntőjét játszó csapat hiába kérte a Premier League-et, a szervezet nem járult hozzá, hogy vasárnap helyett szombaton lépjen pályára a londoni együttes az utolsó fordulóban, mert az sértette volna a többi csapat érdekeit.