Vágólapra másolva!
Lejátszotta első mérkőzését az észak-amerikai női profi kosárlabdaligában (WNBA) szereplő Tulsa Shock színeiben Marion Jones. Az olimpiai aranyérmeitől doppingolás miatt megfosztott egykori sprinter 7806 néző előtt pont, gólpassz és lepattanó nélkül zárta négyperces szereplését. A sikertelen kezdet ellenére továbbra is optimista.

Marion Jonest a nyáron került az oklahomai csapathoz, amelynek tagjaként szombat este játszotta le első mérkőzését. Négy percet töltött a parketten, ez alatt az idő alatt nem dobott pontot, nem adott gólpasszt és nem szedett lepattanót sem. De nincs elkeseredve, mint mondja, ez egy hosszú folyamat, aminek ő még az elején tart.

"Ez nagyon nehéz dolog. Azt szeretném, hogy nyerjen a csapat, és persze én magam is szeretném kivenni a részem a győzelemből. De ez egy hosszú tanulási folyamat. Tudom, hogy sokan vannak, akik azt várják tőlem, hogy máris negyven percet legyek a parketten, de mindenkinek meg kell értenie, hogy ez még odébb van."

Marion Jones 2000-ben a sydney-i olimpián három aranyérmet nyert, 100 és 200 méteren, valamint a 4x400 méteres váltó tagjaként, és begyűjtött két bronzérmet is távolugrásban és a 4x100-as váltóval. Később azonban valamennyi érmét elvették, mivel kiderült, hogy doppingolt. Két évre eltiltották, sőt hat hónap börtönbüntetést is kapott, mert hamisan tanúskodott a bírósági meghallgatásán.

Az atlétikától visszavonuló Jones nem először próbálkozik a kosárlabdával. Egyetemistaként az Észak-Carolina csapatával országos bajnokságot nyert, 2003-ban pedig megszerezte a játékjogát a szintén WNBA-s Phoenix Mercury, de ott egyszer sem lépett pályára.

Bár a telt ház, 7806 néző előtt történő bemutatkozás nem volt túl sikeres, egy rekordot mégis elkönyvelhet: 34 évével ő a WNBA történetének legidősebb újonca.