Vágólapra másolva!
Torghelle Sándor a Bundesliga II-ben szereplő Augsburg csapatától a szintén másodosztályú Fortuna Düsseldorfhoz szerződött - adta hírül a német Bild című napilap.

A 28 éves csatár vasárnap még az Augsburg Bundesliga-feljutásáért küzdött, ám a bronzérmes csapat végül kettős vereséggel elbukott a Nürnberg ellenében. Torghelle a második, 2-0-ra elveszített mérkőzésen a 68. percben állt be csereként. Másnap el is hagyta az Augsburgot a magyar válogatott csatár, aki az utóbbi időben kevés lehetőséget kapott a másodosztályú együttesben. A Düsseldorf két évre szerezte meg, német lapinformációk szerint nem kellett érte fizetni.

Új klubja a befejeződött szezonban egy hellyel maradt le az osztályozóról, épp az Augsburg mögött lett negyedik, és jövőre újra megcélozza a feljutást. A Fortunának épp a gólszerzéssel voltak gondjai, a 34 forduló során mindössze 48 gólt szerzett (a bajnok Kaiserslautern 56-ot, a második St. Pauli 72-t, az Augsburg pedig 60-at).

Nem csoda, hogy a klub edzője, Wolf Werner épp a Düsseldorf támadósorát szeretné megerősíteni, s az első igazolás Torghelle, akitől nagyon sokat vár. "Egy tapasztalt csatárt sikerült megszereznünk, aki ráadásul jól ismeri a Bundesliga kettőt. Ám ezzel még nem fejeztük be az erősítést, hiszen jövőre szeretnénk feljutni, amihez újabb támadókat kell szerződtetnünk" - idézte a Bild a 68 éves trénert.

Torghelle az elmúlt szezonban mindössze 744 percet játszott az Augsburgban, 21 meccsén hét gólt szerzett és öt sárga lapot kapott. Egykori csapattársa, a továbbra is augsburgi Szabics Imre mérlege ennél sokkal rosszabb: az egykori 21-szeres válogatott támadó 12 augsburgi találkozóján mindössze egyszer volt eredményes.

Egy szenzációs Torghelle-gól 2009-ből:


Torghelle továbbra is stabil kerettag a magyar válogatottban, legközelebb Németország, majd Hollandia ellen bizonyíthat barátságos mérkőzésen.