Vágólapra másolva!
A szerda délutáni vezetőségi ülésen a Real Madrid elnöksége felbontja Manuel Pellegrini vezetőedző szerződését, írja a Marca című spanyol napilap. A chilei szakember a keddi edzés után el is köszönt játékosaitól.

Pellegrini menesztése csak idő kérdése volt. Florentino Pérez, a Real elnöke a nyári 250 millió eurós bevásárlás - érkezett több között Cristiano Ronaldo és Kaká is - után egyértelműen kudarcnak minősítette, hogy a csapat nem nyert egyetlen trófeát sem, és a bajnokságban újfent csak második lett a Barcelona mögött.

Egy másik spanyol lap, az As információi szerint Pellegrini a keddi edzés után elbúcsúzott a játékosoktól, majd negyedórás megbeszélést folytatott az őt mindvégig támogató általános igazgatóval, Jorge Valdanóval, valamint Miguel Pardeza sportigazgatóval. A chilei távozását várhatóan röviddel a délutáni elnökségi ülés után jelentik be, ahol nem csak az edző, de a komplett szakmai stáb és valamennyi játékos éves teljesítményét is értékelni fogják.

A távozó edző 4 millió euró lelépési pénzt kap. A helyét már több szakembernek "átadták" a spanyol lapok, így rendre felmerült José Mourinho, Rafa Benítez és Fabio Capello neve is. Közülük az Internazionaléval a Bajnokok Ligája szombati döntőjére készülő Mourinho tűnik a legesélyesebbnek, aki már többször kijelentette, hogy nem érzi jól magát Olaszországban, és a döntő után fog nyilatkozni arról, hol folytatja karrierjét.