Vágólapra másolva!
Szerdán délután a Valencia Európa-bajnok válogatott csatára, David Villa aláírta szerződését a Barcelona csapatához. A katalánok 40 millió eurót fizettek a támadóért a Valenciának.

A szerződéskötés tényét Manuel Llorente, a Primera División múlt hét végén zárult idényében harmadikként végzett Valencia elnöke jelentette be.

Llorente "jó és szükséges" átigazolásról beszélt, amely megteremti a Valencia "gazdasági életképességét". Ezzel Llorente elismerte, hogy a klub pénzügyi nehézségei miatt volt kénytelen túladni legnagyobb sztárján.

Villa 2014 júniusáig kötelezi el magát a katalánokhoz. Hogy mennyit fog keresni a Barcelona futballistájaként, nem tudni, a Mundo Deportivo szerint idényenként 7 millió euró lesz a fizetése.

A csatár - aki korábban a Sporting Gijónban, majd a Zaragozában futballozott - öt idényen keresztül játszott a Valenciában, amelynek színeiben 225 meccsen 129 gólt szerzett. A válogatottban is remek a mérlege, hiszen 55 mérkőzésen 36 alkalommal volt eredményes.

Ugyancsak szerdai spanyol lapértesülések szerint a Barcelona Cesc Fabregast is megszerezte az Arsenaltól, mégpedig 30 millió fontért.