Vágólapra másolva!
Mezey György, a Videoton vezetőedzője nem írta volna alá az ezüstérmet ősszel, ugyanakkor a második hely megszerzését óriási teljesítménynek tartja, és azt gondolja, ha vasárnap megnyeri a bajnoki címet a csapata, irreálisan értékelte volna magát. A bronzérmes Győr szakvezetője, Pintér Attila sajnálja, hogy éppen Győrben veszítette el az aranyérmet a Videoton.

"Először is gratulálok a Debrecennek és Herczeg Andrásnak az aranyéremhez: tavasszal kiválóan teljesítettek és dicséretes teljesítménnyel nyerték a bajnokságot. Másodszor, gratulálok a Győrnek a harmadik helyhez és azért, hogy legyőztek minket. Az udvariasság azt diktálja, hogy csak ezek után, harmadsorban gratuláljak a csapatomnak, amelynek az egész éves teljesítményét maximális elismerés illeti" - idézte a Vidi.hu Mezey Györgyöt, aki eltiltása miatt nem ülhetett le a Videoton kispadjára a Győr elleni, 1-0-ra elveszített bajnokin.

"A végére sajnos elfáradtunk, mivel az egész bajnokság döntő részében szinte ugyanazok játszottak a mérkőzéseken. Igazából nem tudtunk újítani, s ezért szalasztottuk el az aranyat, ezt a számunkra nagy lehetőséget. Azt gondolom, óriási teljesítmény egy ezüstérem: összességében így kell értékelnem és néznem a helyzetet. Az elmúlt pár mérkőzés megmutatta azokat a területeket, amelyeken mindenképpen javítanunk kell annak érdekében, hogy jövőre aranyérmesek legyünk. Ezt meg is fogjuk tenni" - folytatta a székesfehérvári csapat vezetőedzője, majd azt mondta, hogy ősszel ő nem írta volna alá előre a mostani ezüstérmet.

"Hiszek az elvégzett munkában, a tudatosságban és a szervezettségben, de végeredményben a pályán dől el minden. Sajnos a játékosok elszántsága az utolsó pillanatban kevésnek bizonyult. Ennek vannak magyarázható és kevésbé magyarázható okai, de a csalódást okozott pár mérkőzés is irányt mutat. Szerencsének tartom, hogy kijöttek a problémák, mert ha bajnokok vagyunk, lehet, hogy elborult volna az agyunk, és irreálisan értékeljük magunkat. Ez az ezüstérem nagyon szép teljesítmény, mérföldkő a klub életében, amire a jövőben építkezni lehet" - tette hozzá Mezey.

"Gratulálok a csapatomnak, mert ezeket a játékosokat az egész bajnokság folyamán rengeteg kritika érte, s ezt egyáltalán nem érdemelték meg. A harmadik hely megszerzésével bebizonyították, hogy idegenségük ellenére, igenis tudnak küzdeni ezért a klubért!" - nyilatkozta a győri mérkőzést követően Pintér Attila, a bronzérmes csapat vezetőedzője. "Az első félidőben nem sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk: kapkodtunk és nem a saját játékunkat játszottuk. A Videotonnak számos olyan lehetősége akadt, amelyből gólt tudott volna szerezni, de nem volt eredményes" - mondta, majd arról beszélt, hogy a vasárnapi, szerencsés gólt szerinte megérdemelte a Győr.

Forrás: MTI

"Csapatunknak egyáltalán nem volt szerencséje az év során, a sors ma visszaadott nekünk valamit. A második félidőre kicsit átszerveztem a gárdát, Nicorec helyébe egy gyorsabb, mozgékonyabb embert építettem be annak érdekében, hogy felgyorsuljunk. Ekkor már fölénybe kerültünk, bár ki kell, hogy mondjam: szerencsés góllal nyertünk. Úgy érzem azonban, hogy az egész éves teljesítményünk alapján ezt megérdemeltük! Sajnálom, hogy a Videoton itt vesztette el a bajnokságot" - mondta Pintér.

A Videoton a Soproni Liga 30. fordulójában a 82. percben kapott góllal kapott ki a Győrtől, pedig egy döntetlennel kiharcolta volna a rájátszást, győzelemmel pedig bajnoki címet szerzett volna. A Debrecen így, bár egygólos vereséget szenvedett Kecskeméten, megvédte bajnoki címét vasárnap.