Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülés szerint a Fulham szeretné megszerezni a belga Racing Genk középpályását, Tőzsér Dánielt.

A Daily Mail írása szerint Roy Hodgson - a korábbi hírekkel ellentétben - nem költhet sokat az Európa Liga-döntős csapat megerősítésére, ezért remek vásár lehet Tőzsér Dániel megszerzése, akit Premier League-szinten viszonylag olcsón, körülbelül 2,5 millió fontért (810 millió forint) lehetne leigazolni.

A cikk szerint Gera Zoltán honfitársa azért is jó választás lehet, mert több poszton, a középpálya bal oldalán és védekező középpályásként is bevethető.

A szolnoki születésű Tőzsér ifjúsági karrierét a Debrecenben kezdte, majd tinédzserként a török Galatasarayban is megfordult, ahonnan hazatért, és felnőtt labdarúgóként a Ferencvárosban vált ismertté, ahol 2004 és 2006 között 54 mérkőzésen három gólt szerzett. Ezt követően, két év alatt 35 mérkőzést játszott és két gólt lőtt a görög AEK Athénban, 2008 óta a belga Genkben 51 találkozón hétszer volt eredményes.

A Genk - amelyben Tőzséren kívül másik két magyar labdarúgó, a szintén válogatott Tóth Balázs és Köteles László is szerepel - a legutóbb belga bajnokságban a tizenegyedik helyen végzett, de a rájátszásban sikerült kivívnia az Európa Liga-indulás jogát.

A 25 éves Tőzsér tizennyolcszoros magyar válogatott, a szombati magyar-német barátságos mérkőzés (0-3) szünetében állt be Bodor Boldizsár helyére.