Vágólapra másolva!
Prukner László irányítja a következő szezonban a Ferencvárost - olvasható a labdarúgócsapat hivatalos honlapján. A Kaposvártól érkező szakvezető pénteken hároméves szerződést ír alá.

"Szóban valóban megegyeztünk már a Ferencvárossal, ám a továbbiakról csak a szerződés aláírását követően, pénteken kívánok beszélni" - nyilatkozta az [origo]-nak a zöld-fehérek leendő trénere, majd hozzátette, hogy szerda délután elköszönt a játékosaitól Kaposváron.

"Érzelmi alapon kellett meghoznom a döntést, ugyanis huszonhét éve vagyok Kaposváron, itt futballoztam, itt edzősödtem" - mondta az MTI-nek Prukner. "Remélem, meg tudok felelni az elvárásoknak, ha ez így lesz, akkor az Kaposvár dicsőségére is válik. Ami lettem, és aki lettem, azt a Rákóczinak köszönhetem. Úgy gondolom, most jött el az idő, hogy váltsak. Ugyanakkor remélem, egyszer még fogok Kaposváron dolgozni" - tette hozzá a szakember, aki az NB I-es edzők közül a legrégebben dolgozott ugyanannál a csapatnál.

"Sikeresen egyeztettünk Prukner Lászlóval, pénteken be is mutatjuk őt hivatalosan" - mondta Berki Krisztián, az FTC ZRt. vezérigazgatója. "Éveken át remekül dolgozott Kaposváron, most egy igazi kihívást jelenthet számára a ferencvárosi munka, én pedig annak is örülök, hogy az előzetes terveknek megfelelően a szakmai munka magyar szakember kezébe kerül."

A 49 éves Prukner 2004 nyarán jutott fel a Kaposvárral az élvonalba, és azóta 179 élvonalbeli mérkőzésen ült a kispadon. A 2009/2010-es szezonban a Rákóczi tizenkettedik lett a 16 csapatos Soproni Ligában, az utolsó nyolc bajnokiján mindössze egy pontot szerzett.

Az Üllői úton Craig Shortot váltja, akinek azért kell távoznia a Ferencvárostól, mert nem rendelkezik az NB I-es edzősködéshez szükséges pro-licenccel. Prukner László egy éve a hazai edzőképzés irányítója.