Vágólapra másolva!
A Debrecen hazai pályán egygólos győzelmet aratott szerdán a Videoton felett a Szuperkupáért rendezett mérkőzésen, s ezzel minden hazai trófeát begyűjtött idén, ugyanis tavasszal megnyerte a bajnokságot, a Magyar Kupát és a Ligakupát is.

A DVSC-TEVA ezzel a diadallal a 13. alkalommal kiírt Szuperkupa történetének legsikeresebb együttese lett, ugyanis ötödször hódította el, s eddig a négyszeres győztes Ferencvárossal állt holtversenyben. A Videoton másodszor lépett pályára a Szuperkupáért, ezt megelőzően 2006-ban szintén a Debrecennel szemben maradt alul. A Loki győztes gólját Szakály szerezte a 66. percben.

Szuperkupa:
DVSC-TEVA - Videoton FC 1-0 (0-0)
Debrecen, 1000 néző, v.: Szabó Zs.
DVSC: Malinauskas - Nagy Z., Komlósi, Mijadinoski, Fodor - Bódi (Varga J., 91.), Kiss Z., Czvitkovics, Szakály P. (Rezes, 86.), Yannick (Kabát, 57.) - Coulibaly
Videoton: Bozovic - Lázár (Hidvégi, a szünetben), Lipták, Horváth G., Andic - Szakály D. (Lencse, 76.), Milanovic (Farkas, a szünetben), Sándor Gy. (Elek, 62.), Polonkai (Djordjic, 62.) - Alves, Nikolic
gól: Szakály P. (66.)
sárga lap: Fodor (59.), illetve Horváth G. (49.), Lipták (88.)

A mérkőzésen nem jelentek meg a hazai ultrák, akik így tiltakoztak a találkozó megrendezése ellen, míg a Videoton vezetése az összecsapás előtt kijelentette, hogy győzelme esetén a trófeát átadja a bajnok és kupagyőztes debrecenieknek.

Az esőáztatta talajon nagyon pontatlan, szezon eleji formában játszottak a csapatok. A családias hangulatú első félidőben kevés lehetőség adódott a kapuk előtt. Sokkal aktívabb DVSC lépett pályára a szünetet követően. Szakály egy szép fejessel szerzett vezetést a Debrecennek, amely a győzelmet és a Szuperkupát jelentette Herczeg András tanítványainak.