Vágólapra másolva!
A Sunderland első számú kapusa, Craig Gordon kézsérülést szenvedett, az angol Premier League-ben szereplő csapat vezetői mégsem vitték el Fülöp Mártont a portugáliai edzőtáborba. A klub ezek szerint nem számít Fülöpre az augusztusban rajtoló angol bajnokságban.

A 27 éves Fülöp Márton - aki korábban többször is azt nyilatkozta, hogy a kevés játéklehetőség miatt távozni akar Sunderlandből - a portugál edzőtábor helyett a tartalékcsapattal utazott el Skóciába.

Az Eurosport internetes oldala szerint a Sunderland menedzsere, Steve Bruce a kézsérülést szenvedett Craig Gordon helyére az angol válogatott veterán kapusát, a Portsmouthtól valószínűleg távozó David Jamest szerződtetné le, amíg a skót meggyógyul. De az is előfordulhat, hogy Bruce megbízik a csapat fiatal kapusai közül valakiben, és Trevor Carsont, vagy az új igazolás Simon Mignoletet veti be az augusztus 14-ei Premier League-rajton.

Fülöpnek a többi angol klubnál nagyobb a renonéja, mint Sunderlandben, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy az előző szezon hajrájában a Manchester City vészigazolásként kölcsönkérte a magyar kapust, aki a klub legfontosabb meccsein védhetett. Igaz, végül a megbízható teljesítménye sem volt elegendő ahhoz, hogy a ManCity kiharcolja a BL-szereplést, a csapat az Európa Ligában indulhat.