Vágólapra másolva!
Kevés európai bajnokság kezdődött még el, a nemzetközi kupákban viszont zajlanak a selejtezők, és az U19-es Európa-bajnokságon is kialakult a legjobb négy mezőnye. Heti álomcsapatunkba két fiatal került be, de akad futballista a brazil bajnokságból, illetve a Debrecen BL-ellenfelétől is.

Kapus:

Krzysztof Kotorowski (lengyel, Lech Poznan): A lengyel bajnokcsapat maratoni tizenegyespárbajt követően jutott túl a Bajnokok Ligája selejtezőjében az azeri Inter Bakin. A csapatokból minden játékosnak büntetőt kellett rúgnia, és az utolsó körben Kotorowski is értékesítette a maga tizenegyesét, majd hárította az ellenfél kapusának lövését.

Hátvédek:

Artyom Fedetszkij (ukrán, Karpati Lviv): Az idegenbeli 3-0-s győzelme után a lvivi együttes félvállról vette a visszavágót az izlandi KR Reykjavík ellen az Európa Ligában. Az ukránok azért így is nyertek 3-2-re, második góljukat a Sahtar Donyecktől kölcsönkapott jobbhátvéd, Fedetszkij érte el - ráadásul a védő a hét végi, Metalurh Zaporizzsja elleni bajnokin is győztes gólt szerzett.

Juhani Ojala (finn, Helsingin JK): A finn együttes egygólos hátrányból kezdte a litván Ekranas Panevezys elleni visszavágót a BL selejtezőjében. A hazai drukkereknek egészen a 77. percig kellett várniuk a gólra. Ekkor a középhátvéd Ojala talált be, és a csapat a hosszabbításban a továbbjutást is kiharcolta.

Gabriel (brazil, Avaí FC): A brazil országos pontvadászatban rendkívül feszített a program, a múlt héten két fordulót is rendeztek, melyeken az Avaí két értékes döntetlent ért el. Előbb a bajnok Flamengo otthonában játszott 1-1-et, köszönhetően a középhátvéd Gabriel góljának, majd otthon 0-0-t az Atlético Mineiróval.

Ibrahim Gnanou (Burkina Fasó-i, Alanyija Vlagyikavkaz): Az Alanyija a kiesés ellen harcol az orosz bajnokságban, így aztán a Tom Tomszk elleni hazai győzelem nagyon jól jött a csapatnak. A három pont sorsát eldöntő találatot a balhátvéd Gnanou szerezte.

Középpályások:

Zvonko Pamic (Horvátország): A 19 éven aluliak Európa-bajnokságán kialakult a legjobb négy mezőnye. Az utolsó csoportkörben a portugálok és a horvátok ki-ki meccset játszottak, a horvátok valósággal lemosták ellenfelüket, az 5-0-s diadalból pedig a középpályás Pamic mesterhármassal vette ki a részét.

Ivan Kecsojevics (szerb, OFK Beograd): A belgrádi együttes nehéz helyzetben volt az Európa Liga selejtezőjének visszavágóján, hiszen az első meccsen otthon csak egy 2-2-es döntetlenre volt képes a fehérorosz Torpedo Zsodino ellen. A visszavágón azonban a védekező középpályás Kecsojevics góljával 1-0-ra nyertek.

Dudu Cearense (brazil, Olympiakosz): Miután az EL-selejtező első meccsét a görög egyesület idegenben nyerte meg 5-0-ra az albán Besa Kavaje ellen, így a visszavágóra nem sok izgalom maradt. A csapat otthon egy hatost rúgott az albánoknak, a brazil középpályás két gólt szerzett.

Alan Kaszajev (orosz, Rubin Kazany): A legutóbbi két bajnokság aranyérmese jelenleg csak harmadik helyen áll az orosz ligában, de a kazanyiak hátránya egyre csökken. A hét végén a Dinamo Moszkvát győzték le, köszönhetően a balszélső Kaszajev két találatának.

Csatárok:

Alexander Frei (svájci, FC Basel): Nem lesz könnyű dolga a Debrecennek a svájci bajnokcsapat ellen a BL-ben, hiszen a Basel válogatott támadója, Frei bombaformában van. A veterán csatár a múlt héten a Zürich ellen kettő, a Sion ellen pedig egy gólt szerzett, csapata pedig mindkét meccset megnyerte.

Danny Pacheco (Spanyolország): A spanyoloknak nem csak a nagyválogatottjuk, hanem a korosztályos csapatuk is kiváló. Az U19-es Európa-bajnokságon az együttes úgy jutott a döntőbe, hogy a csoportban minden meccsét megnyerte, a Liverpoolban légióskodó Pacheco a portugálok ellen kettő, az olaszok ellen pedig egy gólt ért el.

www.global-soccer.eu