Vágólapra másolva!
A Basel a párharc favoritja Herczeg András, a szerdai, svájci bajnok elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Debreceni VSC labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint. A svájci együttes szakvezetője, Thorsten Fink elvárja csapatától, hogy gólt szerezzen a Megyeri úton.

"A Basel nagyon komoly rivális. Ha el kellene helyezni tavalyi hat ellenfelünk között, akkor közvetlenül a főtáblás csapatok után jönne, de a bolgár Levszki Szófia előtt, amelyet a kvalifikáció utolsó körében múltunk felül" - mondta Herczeg András, a Debrecen labdarúgócsapatának edzője.

Az öt, világbajnokságon is szerepelt játékost soraiban tudó svájci csapat stílusával kapcsolatban megjegyezte, hogy nagyon labdabiztosak a játékosok, s általában uralják a meccseiket. Éppen emiatt leszögezte, hogy bár megpróbálják majd a saját játékukat játszani, elképzelhetőnek tartja, hogy alkalmazkodniuk kell a vendégek stílusához.

"Sokszor bizonyítottuk, hogy egységes csapatot alkotunk, így nincs mitől tartanunk, noha esélyesebb a Basel. Elsősorban jó mérkőzést várok, amelyen ha jó teljesítményt nyújtunk, akkor a jó eredmény is meglesz. A lényeg, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra a jövő heti visszavágón" - mondta Herczeg.

A védő Fodor Marcell szerint annak ellenére nem küzd mérkőzéshiánnyal a hajdúsági csapat, hogy a Soproni Liga küzdelmei még nem kezdődtek el. Megjegyezte, hogy az eddigi három tétmérkőzésükön javuló formát mutattak, s most még előrébb kell lépniük játékban, mert a Basel roppant erős ellenfél.

Fink: gólt kell szereznünk!

Konkrét, számára elégedettséget hozó eredményt nem említett, de mindenképpen gólszerzést vár csapatától Thorsten Fink, a Basel vezetőedzője. "Természetesen trénerként csak akkor lehetek elégedett, ha nyerünk, de ez nagyon nehéz lesz. Azt mindenképpen elvárom, hogy betaláljunk és ezáltal kedvező helyzetből várjuk a jövő heti visszavágót" - mondta a 43 éves német szakember.

Fink a hajdúsági együttesből Coulibalyt, Yannickot, Czvitkovicsot és Szakályt emelte ki, mint a rivális legveszélyesebb futballistáit, de közülük Szakály biztosan nem lép pályára az újpesti Szusza Ferenc Stadionban szerdán 20 órakor kezdődő első összecsapáson.

"Nagyon felkészültünk ellenfelünkből, még ha a magyar bajnokság nem is rajtolt el. A Levadia Tallinn elleni két találkozó videofelvételeit kielemeztük, a debreceni visszavágót pedig személyesen tekintettem meg. Ez alapján nehéz feladat vár ránk, de jó formában van a csapatom, amit mutat, hogy két sikerrel rajtolunk a svájci bajnokságban" - mondta Fink.

A szakember hozzátette: nagyon tisztelik a DVSC-t a tavalyi eredményeiért, hogy az előző kiírásban a főtáblára jutott. Éppen ezért szerinte igen tapasztalt és rutinos együttes vár a Baselre.

Fink edzői karrierje első BL-mérkőzésére készül, de mint mondta, egyáltalán nem izgul, mivel a Salzburgnál Giovanni Trapattoni másodedzőjeként már megtapasztalta az ilyen összecsapások légkörét.