Vágólapra másolva!
Az UEFA központjában megtartották az Európa Liga-selejtező rájátszásának sorsolását. A Győri ETO a horvát Dinamo Zagrebbel, míg a Debrecen a bolgár Liteksz Loveccsel küzdhet a főtáblára kerülésért.

A sorsolás előtt már tudni lehetett, hogy a Debrecen az FC Porto, a Galatasaray, a Palermo, az Austria Wien és Liteksz Lovecs valamelyikével kerülhet szembe. A hajdúságiak végül a legkönnyebbnek tűnő bolgár csapatot kapták ellenfélként. Herczeg András csapata otthon kezdi a párharcot.

"Tudjuk, hogy a Liteksz a szlovák bajnok Zsolnával szemben maradt alul a BL harmadik körében - értékelte a sorsolást Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere az egyesület hivatalos honlapján. - Az elkövetkezendő napokban próbálunk minél több információt beszerezni a csapatról. Azt gondolom, ötven-ötven százalék az esélyünk a továbbjutásra. Tavaly a bolgár bajnokot kivertük, ám ebből nem szabad kiindulni, mert minden meccs és minden csapat más. Az biztos, nem lehet rossz együttes, ha megnyerte hazája küzdelemsorozatát. Szeretnénk eredményesen szerepelni ellenük, ennek érdekében igyekszünk mindent megtenni."

A Montpellier ellen továbbjutó Győri ETO-ra a Villarreal, a Fenerbahce, a Manchester City, a Lokomotiv Moszkva, az Odense és a Dinamo Zagreb valamelyike várt. Végül Pintér Attila sem panaszkodhat: a Dinamo Zagreb ugyan nem mondható könnyű ellenfélnek, de nem is verhetetlen.

"A sorozat ezen szakaszában már nincsenek könnyű ellenfelek" - nyilatkozta Pintér Attila, a Győr vezetőedzője az MTI-nek. "Megmondom őszintén, nagyon bízom a csapatomban, ha már eddig eljutottunk, szeretnénk bejutni a csoportkörbe. Azért jobb lett volna, ha idegenben kezdhetjük a párharcot, de ez a gárda már megmutatta az előző két körben, hogy idegenben is képes jó eredményt elérni. Megpróbálunk minél jobban felkészülni majd az ellenfélből. "

A magyar érdekeltségű csapatok közül Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven idegenben kezd a Novoszibirszk ellen, míg a Szabics Imrét foglalkoztató Sturm Graz hazai pályán játszhatja az első mérkőzést a Juventusszal. Hajnal Tamás és a Borussia Dortmund az azeri Karabahhal csaphat össze a főtáblára kerülésért. Sáfár Szabolcsra és az Austria Wienre a görög Arisz Szaloniki, a Tőzsér Dánielt foglalkoztató Genkre az FC Porto, míg a Leandrót soraiban tudó ciprusi Omoniára az ukrán Harkiv vár.

A nagy csapatok közül a Liverpool otthon kezd a Trabzonspor ellen, míg a Manchester City Temesváron játssza első mérkőzést az Európa Ligában.

A sorsolás előtt a 74 csapatot hat tízes és két 12-es csoportba osztották, minden csoportban azonos számú kiemelt és nem kiemelt csapattal. A kelyhekből egy kiemelt és egy nem kiemelt csapatot sorsoltak össze, az elsőként kihúzott csapat kezdheti otthon a párharcot.

A rájátszásból továbbjutó 37 csapat bekerül az Európa Liga csoportkörébe, és hozzájuk csatlakozik a címvédő Atlético Madrid, valamint a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában érdekelt tíz páros vesztese. A 48 csapatot a csoportkör sorsolásakor 12, egyenként négy csapatos csoportba sorsolják. Minden négyesben egy kiemelt csapat (ezt a szezon előtti UEFA együttható alapján állapítják meg) kap helyet, és azonos szövetség zászlaja alatt szereplő csapatok nem kerülhetnek egy csoportba.

Az Európa Liga rájátszásának párosításai:

Paris Saint-Germain - Maccabi Tel-Aviv
Bayer Leverkusen - Tavrija Szimferopol
CSZKA Moszkva - Anorthoszisz Famaguszta
Hajduk Split - Unirea Urziceni
Feyenoord - Gent

Genk - FC Porto
Debrecen - Litex Lovecs
Arisz Szaloniki - Austria Wien
Galatasaray - Karpati Lviv
Palermo - NK Maribor

Club Brugge - Dinamo Minszk
Omonia Nicosia - Metalist Harkiv
FC Vaslui - Lille
Napoli - Elfsborg
Sporting - Bröndby

Grasshoppers - Steaua Bucuresti
Liverpool - Trabzonspor
Celtic - Utrecht
Borussia Dortmund - FK Karabah
AIK Solna - Levszki Szófia

Sturm Graz - Juventus
Getafe - Apoel Nicosia
Dundee United - AEK Athen
AZ Alkmaar - FK Aktobe
Dnyipro Dnyipropetrovszk - Lech Poznan

Rapid Wien - Aston Villa
CSZKA Szófia - The New Saints
Besiktas - HJK Helsinki
Slovan Bratislava - Vfb Stuttgart
Szibir Novoszibirszk - PSV Eindhoven
BATE Boriszov - Maritímo

FC Lausanne - Lokomotiv Moszkva
Győri ETO - Dinamo Zagreb
Odense - Motherwell
PAOK Szaloniki - Fenerbahce
Villarreal - Dnyepr Mogiljev
Temesvár - Manchester City