Vágólapra másolva!
A Fulhamtől a Liverpoolhoz távozott Roy Hodgson vezetőedző volt játékosát, Gera Zoltánt szeretné magával vinni az Anfield Roadra - értesült a Skysports.com. Az internetes sportoldal szerint a Werder Bremen és a Sunderland is szerződtetni szeretné a 31 éves játékost, aki a német csapatnak szombaton három gólt lőtt. Menedzsere szerint a Liverpool kezdőjében Joe Cole érkezése ellenére is lenne hely Gera számára.

A hatvanháromszoros válogatott játékosnak már csak egy évig érvényes a szerződése a Fulhamnél, így jó pénzért csak most nyáron - esetleg a kevésbé jelentős téli átigazolási időszakban - válhat meg tőle a klub.

A Skysports.com szerint a legkomolyabb érdeklődő a Liverpool, jobban mondva az új edző, Roy Hodgson lehet, akinek a Fulhamnél nagy kedvence volt a több poszton is bevethető Gera. "Egyelőre nem szeretném kommentálni a hírt, de igazából mindig van reális esély arra, hogy egy ilyen teljesítmény után, mint amilyen az övé volt, felfigyeljenek egy játékosra" - nyilatkozta az [origo]-nak a játékos menedzsere, Vladan Filipovic. "Hodgson a Fulhamben nagyon szerette őt, és ez a bizalom Zoli játékán is látszott, hiszen remek teljesítményt nyújtott az előző szezonban" - tette hozzá Filipovic.

A menedzsert arról is kérdeztük, szerinte lenne-e hely Gera számára a Liverpool kezdőjében: "Véleményem szerint ezen a poszton, ahol a Fulhamben játszott, a Liverpoolban is szerepelhetne. Igaz, a csapat leigazolta az angol válogatott Joe Cole-t, s még ha több világsztár is van a keretben, konkrétan ilyen tipusú játékosa, aki a csatár mögött ilyen jól dolgozik és ennyire veszélyesen tud futballozni, nincs a Liverpoolnak" - mondta Filipovic, hozzátéve, hogy Gera a Werder Bremen elleni parádés mesterhármasával is jelezte, hogy ugyanolyan jó formában van, mint az előző idényben.

Gera mesteri hármasa a Werder elleni szombati mérkőzésen:


Nem csoda, hogy a Fulhamtől 5-1-es vereséget szenvedett Werder Bremen vezetői is el tudnák képzelni Gerát a valószínűleg távozó Özil utódjaként, a Skysports.com szerint legalábbis a német csapat is érdeklődik iránta. De van egy harmadik angol együttes is, amelyik elvinné Gerát a Fulhamtől: a Sunderland menedzsere, Steve Bruce is kinézte magának a magyar középpályást, bár Gerát vélhetően ez a lehetőség nemigen érdekelné, hiszen egy ilyen váltás nem számítana előrelépésnek.

Gera Zoltán soha nem titkolta, milyen nagyra tartja Hodgsont, akiről mindig csupa jót mondott, tavaly novemberben például így fogalmazott: "Nagyon sokat tanultam tőle, Roy az egyik legjobb edző, akivel valaha dolgoztam. Nem tudom, mik a jövőre vonatkozó tervei, ám szeretném, ha maradna. Két évvel ezelőtt a Fulham mélyrepülésbe kezdett, de ő megmentette a csapatot, az előző szezonban pedig már hetedikek lettünk, így idén már az Európa Ligában is szerepelhetünk" - nyilatkozta Gera akkor, amikor még nem is tudhatta, hogy milyen szép hónapok várnak mindkettőjükre.

Forrás: AFP

Az Európa Ligában a magyar légiós ugyanis hat gólt szerzett, és csapata egyik legjobbja volt: a Juventus ellen duplázott, a Hamburg ellen pedig döntőbe lőtte csapatát, ahol aztán az Atlético megálljt parancsolt a londoni klubnak, amely így is története legnagyobb sikerét érte el az ezüstéremmel. Ezt követően Roy Hodgsont az év edzőjének választották Angliában.

Gerából eddig Hodgson tudta kihozni a legtöbbet, főleg azzal a döntésével, hogy betette Bobby Zamora mögé árnyékéknek, és ebben a szerepben a magyar támadó nagyon jól érezte magát. Mark Hughes érkezésével - a Skysports.com szerint - kétségessé vált Gera jövője a Fulhamnél, a walesi edző ugyanis új játékosokat hozna, átépítené a csapatot, és nem lehet tudni, hogy a következő idényben milyen szerepet szánna a magyar légiósnak.

Gera még nem hallott a Liverpool érdeklődéséről

"Nagyon jó újra itt lenni, találkozni ismét a csapattársakkal, akik szívesen fogadtak" - nyilatkozta az MTI-nek a 31 éves támadó, aki tavaly a dánok elleni világbajnoki selejtező előtt mondta le ideiglenesen a szereplést, azt követően, hogy Erwin Koeman, akkori szövetségi kapitány kihagyta a csapatból. A válogatott új trénere, Egervári Sándor azonban már első sajtótájékoztatóján jelezte: kulcsszerepet szán a volt ferencvárosi kedvencnek.

"Úgy gondolom, az elmúlt öt-hat évben azért nagyjából ilyen szerepem volt a válogatottban, kivéve ezt az utolsó időszakot. Nem váratlan, amit a szövetségi kapitány kért tőlem, igaz, hogy egy évet nem játszottam a nemzeti csapatban. Az, hogy a kapitány bizalmat szavaz nekem, nagyon jó érzés" - mondta Gera, aki reagált azokra a sajtóhírekre is, miszerint többek között a Liverpool, valamint a Werder Bremen is érdeklődik iránta: mint elmondta, most hallott először a Skysports.com információiról.

Forrás: MTI

"Szerencsére jól sikerült a felkészülés, minden rendben volt, nem voltak sérüléseim, nem kellett edzéseket kihagynom. Az utolsó meccsen ez a három gól pedig nagyszerű volt" - mondta Gera. A szerdai találkozón összejöhet két Fulham-játékos nagy találkozása is, ugyanis a londoni csapat csatára, Bobby Zamora először kapott meghívott az angol válogatottba: "A Werder elleni edzőmeccs után már mondta, hogy szerdán akkor találkozunk a pályán, igaz, akkor még nem volt biztos, hogy benne lesz a keretben. Amikor aztán végleges lett, azonnal hívtam, és mondtam neki, hogy figyeljen oda, mert nem egy csapatban fogunk játszani, azaz nehogy véletlenül nekem passzoljon. Szeretünk együtt futballozni, jól megértjük magunkat a pályán, örülök a sikerének" - tette hozzá Gera.

A légiós elmondta: korábban már kétszer is pályára lépett a szerdai összecsapásnak otthont adó Wembley-stadionban, de győzni még nem tudott benne, és reméli, ez a rossz sorozat megszakad. Hozzátette: a stadionban teljesen más a fű, mint bárhol máshol, így a labda kissé lassabb, ami adott esetben zavarhatja a futballistákat.

A magyar válogatott játékosai először hétfőn 17 órától tesztelhetik le a londoni aréna gyepszőnyegét, Egervári Sándor ugyanis ekkor tartja meg első edzését.