Vágólapra másolva!
Belgrádi sajtóértesülések szerint nem marad a szerb labdarúgó-válogatott kispadján Radomir Antic. A szerda este Görögországgal összecsapó nemzeti együttes szövetségi kapitánya négy tétmérkőzésen nem ülhet a kispadra, a szövetség menesztené, ehhez egy esetleges vereség jó indok is lenne. A lehetséges utódok között szerb szakemberek mellett ismét felmerült Lothar Matthäus neve.

Szerbia labdarúgó-válogatottja szerdán 20.30-kor Belgrádban a Partizan stadionjában barátságos mérkőzést játszik a 2010-es világbajnokságon szintén a csoportkör után búcsúzó Görögország ellen. A mérkőzésnek a szerbiai sajtó nem szentelt különös figyelmet, a közvéleményt sokkal inkább az foglalkoztatja, vajon a találkozó után is Radomir Antic irányítja-e majd a szerb nemzeti együttest, vagy a szövetség (FSS) felbontja a vb után meghosszabbított, s jelenleg 2011. november végéig érvényes megállapodást.

Belgrádi lapok megbízható, a szövetséghez közeli forrásokra hivatkozva közölték, hogy augusztus 15-ig új szövetségi kapitánya lesz Szerbiának. Antic nehéz helyzetben van, hiszen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) négy tétmérkőzésről eltiltotta, mivel a világbajnokságon az Ausztrália elleni utolsó, 2-1-re elveszített csoportmérkőzés után spanyolul mondott néhány keresetlen szót Jorge Larrionda uruguayi játékvezetőnek.

Így Antic a Feröer szigetek, Szlovénia, Olaszország és Észtország elleni Eb-selejtezőn nem ülhet a kispadon.

Amennyiben a szerb válogatott szerdán kikap Görögországtól, a kapitányt biztosan leváltják, hiszen a vereség még egy jó ok lesz a menesztésére. Antic utódjaként több jelölt is szóba került, a VajdaságMa információi szerint a jelöltek között ott van Sinisa Mihajlovic (Fiorentina), Dusan Bajevic (AEK Athén), Slavoljub Muslin, Ilija Petkovic, illetve a korábban a Partizannál dolgozó német Lothar Matthäus is.