Vágólapra másolva!
Fiatal, bizonyítani akaró, harcos angol csapatra számít Gera Zoltán a szerda esti londoni Anglia-Magyarország barátságos mérkőzésen. A magyar válogatott régi-új csapatkapitánya szerint a nézőknek nem lesz okuk kifütyülni Fabio Capello csapatát.

Gera Zoltán szerint a vb-kudarc óta első alkalommal pályára lépő házigazdák nem fognak okot adni a nézőknek arra, hogy kifütyüljék őket. "Fiatal csapat lesz, amelyik szívből fog játszani" - idézte a Fulham magyar légiósát az ESPN Star.com. "Harcolni fognak, ami soha nem okozott gondot a múltban sem az angol csapatoknak."

A 31 éves középpályás az angol válogatott vb-szerepléséről is beszélt, és másokhoz hasonlóan ő is a Premier League embert próbáló menetrendjében látja a kudarc okát. "Miután az angolok nagyszerű győzelmekkel, könnyedén jutottak ki a vébére, mindenki azt várta tőlük, hogy meg is nyerik a dél-afrikai tornát. Pedig néhány játékosuk rengeteg mérkőzést játszott a szezonban, méghozzá pihenés nélkül. A Premier League az egyetlen bajnokság, ahol nincs téli szünet, és emiatt fáradt játékosok utaztak el vébére. Ez lehetett a kudarc oka, hiszen a csapat ugyanaz volt, amelyik jól teljesített a selejtezőkön."

Gera a Fulhamben szereplő, és első válogatottságára készülő csapattársát, Bobby Zamorát is megemlítette, dicsérve a sokoldalúságát. "Bobby nem egy statikus, csak egy poszton bevethető csatár. Képes megtartani a labdákat és remekül indul be az üres területekre. Komoly erősítést jelent az angol válogatottnak."

Az angol-magyar mérkőzés magyar idő szerint 21 órakor kezdődik.

A várható kezdőcsapatok:
Anglia: Joe Hart - Glen Johnson, John Terry, Michael Dawson, Ashley Cole - James Milner, Steven Gerrard, Frank Lampard, Gareth Barry - Wayne Rooney, Bobby Zamora
Magyarország: Király Gábor - Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Vanczák Vilmos - Koman Vladimir, Vadócz Krisztián, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs - Gera Zoltán - Priskin Tamás