Társoldalunk:

Tizennyolc meccses eltiltást kapott Anelka

2010.08.17. 16:47

Tizennyolc válogatott mérkőzésre tiltotta el a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) Nicolas Anelkát a nyári világbajnokságon miatta kirobbant botrány következtében.

Az FFF fegyelmi bizottsága a keddi meghallgatás után úgy döntött, Patrice Evra korábbi csapatkapitány öt, Franck Ribery három, Jeremy Toulalan pedig egy találkozón nem szerepelhet, míg az ötödik érintett, Eric Abidal nem kapott büntetést.

A dél-afrikai viadalon a 2006-ban döntős franciák már a csoportkör után csomagolhattak egyetlen ponttal és ugyanennyi rúgott góllal, ugyanis utolsók lettek csoportjukban, ráadásul a pályán kívül sem az elvárt módon viselkedtek.

Anelka a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, a történtek napvilágra kerülése nyomán pedig a szövetség vezetősége hazazavarta a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.

Evrának csapatkapitányként, Ribérynek az ő helyetteseként, Anelkának az öltözőben történtek miatt kellett megjelennie a fegyelmi testület előtt. Abidalnak azért, mert nem volt hajlandó játszani a dél-afrikaiak elleni zárótalálkozón, Toulalannak pedig azért, mert ő fogalmazta meg a játékosok sztrájkra vonatkozó közleményét.

A szövetség az új szakvezető, Laurent Blanc javaslatára múlt szerdán, a norvégok elleni barátságos mérkőzésre az összes olyan játékost eltiltotta, aki részt vett a dél-afrikai tornán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK