Vágólapra másolva!
A bajnok és kupagyőztes Internazionale 3-1-re legyőzte a mögötte mindkét sorozatban ezüstérmes AS Romát az olasz labdarúgó Szuperkupa szombati mérkőzésén, s ezzel idei negyedik trófeáját gyűjtötte be, ugyanis májusban a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodott. A milánói csapatot immáron - a Real Madridhoz távozott José Mourinho helyére szerződtetett - Rafael Benítez irányította.

Olasz Szuperkupa:
Internazionale - AS Roma 3-1 (1-1)
Milánó, San Siro
Inter: Júlio César - Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu - J. Zanetti (Stankovic, 46.), Sneijder (Materazzi, 88.), Cambiasso, Pandev (Mariga, 79.) - Eto'o, Milito
Roma:
Lobont - Cassetti, Mexes, Juan, Riise - Perrotta, Pizarro (Taddei, 54.), De Rossi, Menez (Okaka Chuka, 83.) - Vucinic (Adriano, 67.), Totti.
gól: Pandev (42.), Eto'o (70., 80.), illetve Riise (21.)

A milánói mérkőzésen Totti passza után Riise lapos góljával még vezetést szerzett az AS Roma, ám erre még a félidőben reagálni tudott az Inter: Pandev egy hajmeresztő római védelmi hibát kihasználva talált be.

A második félidő derekán Eto'o egy jobb oldali beadást közelről perdítette Lobont kapujába, majd a 80. percben végleg eldöntötte a meccset, amikor két római védő is hibázott (az egyik eladta, a másik lábai között elrúgták a labdát), majd ráadásképp a kapus is benézte Eto'o lövését.