Vágólapra másolva!
Lassan kialakulóban a José Mourinho-féle Real Madrid kerete, ám a spanyol lapok szerint Mesut Özil megszerzésével még nem ért véget az erősítés. A hírek szerint a portugál edző még egy középcsatárt keres, és az újságok alapján jelöltben nincsen hiány.

Mourinho úgy véli, hogy a keretből még hiányzik egy klasszikus center. Csatárposzton valóban kicsit karcsúnak tűnik a csapat, hiszen vérbeli támadónak csak Gonzalo Higuaín és Karim Benzema nevezhető Cristiano Ronaldo sokkal jobb teljesítményre képes szabadabb szerepkörben, és ezzel Mourinho is tisztában van.

Már augusztus elején kijelentette, hogy szívesen venne még egy csatárt, ám eddig ilyen transzferre nem került sor. Persze augusztus végéig még van idő, és a hét végén több hír is napvilágot látott azzal kapcsolatban, hogy ki érkezhet Madridba.

Az angol lapok szerint a Real a Premier League-ből erősítene: a spanyolokat a Chelsea elefántcsontparti csillagával, Didier Drogbával, illetve a Manchester City togói játékosával, Emmanuel Adebayorral is kapcsolatba hozták.

A szigetországi bulvársajtó úgy tudja, hogy utóbbiért 24 millió eurót kínálnak, ami erősen megkérdőjelezi a dolog valóságtartalmát. A tűzhöz valamivel közelebb álló madridi újságok úgy tudják, hogy Mourinho listáján ott van az Athletic Bilbao játékosa, Fernando Llorente is, míg a Marca vasárnapi számában arról lehetett olvasni, hogy legszívesebben a Wolfsburg bosnyák játékosát, Edin Dzekót látná csapatában.

Ezzel némileg ellentétesek az AS információi: a másik madridi lap szerint a klub sportigazgatója, Jorge Valdano kijelentette, hogy a csapat már nem vesz több játékost, így Mourinho maximum az utánpótlásból töltheti fel a szerinte hiányos keretet.

További átigazolási hírek:
Az Arsenal a Saint-Étienne csatárát, Emmanuel Riviere-t figyeli. A Bayern München cserekapusát, Michael Rensinget a West Ham United szeretné megszerezni.

A Stade Rennes ghánai csatárát, Asamoah Gyant a Sunderland szemelte ki. Az Atlético Madrid a Stade Rennes jobbhátvédjével, Rod Fannival erősítene.