Vágólapra másolva!
Klement Tibor, a Győr focicsapatának ügyvezetője szerint a Dinamo Zagreb elleni visszavágót elcsalta az angol játékvezető. Az ETO kettős vereséggel búcsúzott az Európa Ligától.

Csalásnak nevezte az angol játékvezető ténykedését csapata nemzetközi búcsúja után a Győr ügyvezetője, Klement Tibor. Az ETO az EL főtáblájáért vívott párharc első meccsét hazai pályán bukta el 2-0-ra, a visszavágón pedig hiába vezetett, 2-1-re végül ott is kikapott.

"Ha a zágrábi meccs játékvezetője nem csal ilyen pofátlan módon, sokkal jobban megnehezítettük volna a hazai csapat dolgát" - nyilatkozta a Kisalföld.hu-nak Marriner játékvezetőről Klement. "Egy-nullás vezetésünknél elég nagy rémület volt a hazai kispadon, ám aztán jött a játékvezető."

Az ügyvezető elismerte, hogy a Dinamo egyénileg jobb játékosokból áll, de kijelentette, hogy csapatként az ETO felveszi a versenyt. A zöld-fehérek edzőjét, Pintér Attilát nemzetközi szinten is kitűnő stratégának nevezte Klement.

Marriner két büntetőt is ítélt a hazaiaknak, akik így fordítottak 2-1-re: "Húsz éve vagyok a pályán, de ilyen bíráskodást még nem láttam. Nem csupán a megadott első tizenegyesre gondolok: a bíró a mezőnyben gyakorlatilag nekünk semmit sem fújt be. Négy sárga lapot azért osztott ki a mi játékosainknak, mert azok megkérdezték, hogy miért nem ítélt a javunkra egy-egy egyértelmű esetnél. Djordjevicnek például ömlött a lábából a vér, s ha nincs rajta sípcsontvédő, biztosan eltörik a lába. Ennek ellenére Marriner Tokodyt akarta kiállítani reklamálásért. Állítom, ez a cselekvéssorozat, amellyel a hazai csapatot segítette, tudatos volt a részéről."

Klement szerint azért Platini elnöksége alatt elindult egy, a kisebb csapatokat segítő folyamat az UEFA-nál, ám ezt szerinte a játékvezetők és az ellenőrök ezt nem érzik feladatuknak.