Vágólapra másolva!
Az új Bundesliga-évad első szenzációjáról a nyáron följutott Kaiserslautern gondoskodott, amikor pénteken este ötvenezer néző előtt 2-0-ra legyőzte a sokszoros bajnok Bayern Münchent.

A három pont sorsát egy horvát duó döntötte el: a 36. percben a horvát vendégmunkás-család gyermekeként Aschaffenburgban világra jött Ilicevic talált be Butt kapujába, majd egy perccel később a dubrovniki születésű Lakic használta ki Badstuber durva hibáját, és állította be a végeredményt. A nagy sztárjai közül csupán a sérült Robbent nélkülöző bajorok szünet után mezőnyfölénybe kerültek, de helyzeteiket nem tudták kihasználni.

A négy évi szünet után újból első osztályú mérkőzést látó hazai közönség öröme majd szétvetette a Fritz Walterról elnevezett kaiserslauterni stadiont.

A hangulat hasonló volt egy 37 évvel ezelőtti Kaiserlautern-Bayern összecsapás légköréhez. Akkor a bajorok a félidőben már 3-1-re vezettek, s a fordulás után tíz perccel Gerd Müller tovább növelte a vendégek előnyét. Sok néző már elindult hazafelé, amikor a hazaiak megrázták magukat, s Toppmöller és Pirrung vezérletével ledarálták a nagynevű vendégeket: az 58. és a 89. perc között hat gólt lőttek.

A legendás Sepp Maier kapus azóta is lidércnyomásként emlékszik a 7-4-re végződött meccsre: nem sokszor esett meg vele, hogy hétszer kellett kiszednie a labdát a hálóból.

Kaiserslautern - Bayern München 2-0


A legendás meccs: 'Lauter - Bayern 7-4