Vágólapra másolva!
Elutasította a Liteksz Lovecs óvását az UEFA fegyelemi bizottsága, így a Debrecen szerepelhet az Európa Liga főtábláján. A klub jogosulatlanul szerepeltette Máté Pétert a bolgárok elleni EL-selejtezőben, amiért végül 15 ezer euró pénzbüntetést kapott.

Nem zárta ki a Debrecent az Európai Labdarúgó Szövetség Máté jogosulatlan játéka miatt. A futballista a Liteksz Lovecs elleni EL-selejtező visszavágóján a 90. percben lépett pályára, miközben a Loki nem nevezte a sorozatra.

A bolgár egyesület óvást nyújtott be az UEFA-hoz, amely kedden úgy döntött, nem módosítja a pályán elért eredményt, ám 15 ezer eurós pénzbírsággal sújtja a magyar csapatot.

Az EL negyedik selejtezőkörében a Debrecen összesítésben 4-1-gyel jutott tovább a Liteksz Lovecs ellen, így Máté játéka érdemben nem befolyásolta a párharc eredményét. Az UEFA korábbi gyakorlata alapaján azonban elképzelhető volt, hogy a szövetség 3-0-val a Liteksz Lovecs javára írja a visszavágó eredményét, ami a bolgárok továbbjutását jelentette volna.

A Liteksznek három napja van a fellebbezésre. A Debrecen így készülhet az Európa Liga csoporkörére, ahol Metaliszt Harkiv, Sampdoria és a PSV Eindhoven lesz az ellenfele. A Debrecen valamennyi hazai meccsét a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd.

"Hiába zárt ki bennünket a magyar sportsajtó egy része az Európa Ligából, az UEFA döntése értelmében mégis részt vehetünk ebben az elit sorozatban" - nyilatkozott az MTI-nek Szima Gábor, a DVSC tulajdonosa. "Rendkívül szomorúnak tartom, hogy egyes újságírók - azzal a hatalommal, amit a média a kezükbe ad - rendszeresen visszaélnek, és megalapozatlan, rosszindulatú hírekkel próbálnak zavart kelteni a DVSC kapcsán. A kizárás mint büntetés eleve nem kerülhetett szóba, erről a magyar sajtó azon része, mely kizárt bennünket, meggyőződhetett volna még pénteken, ha alaposabban tájékozódik."

A Debrecen programja az Európa Liga csoporkörében

1. forduló: Debreceni VSC - Metaliszt Harkiv (ukrán), szeptember 16., 21:05
2. forduló: Sampdoria (olasz) - Debreceni VSC, szeptember 30., 19
3. forduló: Debreceni VSC - PSV Eindhoven (holland), október 21., 19
4. forduló: PSV Eindhoven - Debreceni VSC, november 4., 21:05
5. forduló: Metaliszt Harkiv - Debreceni VSC, december 1., 19
6. forduló: Debreceni VSC - Sampdoria, december 16., 21:05