Vágólapra másolva!
Javier Mascherano szerint egy éven át nem teljesítette a neki tett ígéretét a Liverpool, ezért hagyta el az egyesületet a Barcelona kedvéért. Az argentin szerint távozása körülményeiről hazugságokat terjesztett az angol csapat.

Mascherano Barcelonába szerződése hétfőn lett végleges, az argentin játékos szerint az üzlet előtt a Liverpool szankciókkal fenyegette - ahogy már egy évvel korábban is.

A védekező középpályás szerdán úgy nyilatkozott, egész évben kereste a lehetőséget, hogy távozzon az Anfield Roadról, ám végül csak az átigazolási szezon lejárta előtt egy nappal sikerült nyélbe ütnie a szerződést. Hogy biztos legyen a klubváltásban, Mascherano alacsonyabb fizetést is elfogadott a katalánoktól.

Az argentinnak nagyon nem tetszett, hogy a Liverpoolnál azt terjesztették, családi okok miatt hagyja el a klubot.

"Fájt, amikor elkezdték bevonni a családomat, és olyan dolgokat mondtak, amelyek nem voltak igazak. Ígértek nekem valamit kerek egy éve, és soha nem teljesítették azt. És ennek semmi köze a családomhoz. Mikor hazugságokat olvas vagy hall az ember, nyilvánvalóan döhös lesz" - nyilatkozta Mascherano.