Vágólapra másolva!
Fontos győzelmet arattunk fantasztikus közönségünk segítségével - fogalmazott Erik Hamrén, a magyarokat Európa-bajnoki selejtezőn pénteken este 2-0-ra legyőző svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Egervári Sándor szerint alakul az alapcsapat, amire lehet építkezni a jövőben.

Erik Hamrén svéd szakvezető szerint a csapat igazi egységet mutatott, és emiatt sem akar senkit sem kiemelni név szerint. Amint a svéd szövetség honlapjának elmondta, a magyarok az első félidőben jól játszottak, de minden bizonnyal megzavarta őket, hogy a második játékrész elején gyorsan gólt kaptak.

"Az első félidőben közelebb álltunk ahhoz, hogy meglepetést okozzunk, és ponttal térjünk haza" - nyilatkozta a lefújás után Egervári Sándor szövetségi kapitány az Mlsz.hu-nak.

"El kell ismernünk, hogy a második játékrészben fölénk kerekedtek, és jobban játszottak nálunk a hazaiak. A svédek nagyobb rutinjának volt ugyan jelentősége, de mi is elkövettünk néhány hibát. Nem számítottam rá, hogy fejjel verik meg a védelmünket, hiszen jól fejelő játékosaink vannak, ahhoz a fajta kis csibészséghez azonban még rutintalanok vagyunk, mint amit a hazaiak mutattak be, mikor kibillentették a menteni próbáló Juhász Rolandot az egyensúlyából. A vereség nem elfogadható eredmény, ennek ellenére az első félidei teljesítményre lehet építkeznünk. Voltak reményt keltő elemek a játékunkban, kezd alakulni az alapcsapat, amire építkezhetünk a jövőben. Remélem, kedden néhány friss fiatal bevetésével Moldova ellen jobb eredményt érünk el."

Szintén a magyar érdekeltségű E csoportban a hollandok 5-0-ra nyertek San Marino otthonában, ennek ellenére Bert van Marwijk szövetségi kapitány nem volt maradéktalanul elégedett. Kiemelte: már a találkozó elején sok nagy helyzetük volt, de a kelleténél több volt a trükközés, és emiatt az utolsó passzok nem sikerültek.

A moldovaiak - akik kedden a Szusza Ferenc Stadionban lépnek pályára - 2-0-ra verték a 36. perctől Sami Hyypia: kiállítása miatt megfogyatkozott finneket. Az emberelőnyt a második félidőben sikerült gólokra váltani.


A magyar érdekeltségű csoport pénteki eredményei:
Svédország - Magyarország 2-0 (0-0)
Stockholm, Rasunda-stadion
v.: Atkinson (angol)
Svédország: Isaksson (Wiland, 46.) - Lustig, Mellberg, Majstorovic, Safari - Svensson (Källström, 33.), Wernbloom - Elmander (Larsson, 49.), Toivonen, Bajrami - Ibrahimovic
Magyarország: Király - Lázár, Juhász, Lipták, Laczkó - Vadócz, Elek (Priskin, 59.) - Koman, Gera, Dzsudzsák (Huszti, 46.) - Rudolf (Hajnal, 82.)
gól: Wernbloom (51., 73.)
sárga lap: Toivonen (75.), illetve Lipták (66.), Király (87.), Laczkó (91.), Lázár (92.)

San Marino - Hollandia 0-5 (0-2)
Serravalle, Stadio Olimpico
v.: Evans (walesi)
San Marino: A. Simoncini - F. Vitaioli, Vannucci, Berretti, D. Simoncini (Bacciocchi, 61.) - Della Valle, Valentini, Mazza, Marani (Gasperoni, 76.) - Selva, M. Vitalioli (Ciacci, 86.)
Hollandia: Stekelenburg - Van der Wiel, Mathijsen, Maduro, Pieters - Van Bommel, De Jong (Van der Vaart, 46.) - Kuyt (Van Nistelrooy, 67.), Sneijder, Elia (Afellay, 59.) - Huntelaar
gól: Kuyt (15., 11-esből), Huntelaar (38., 48., 67.), van Nistelrooy (90.)
sárga lap: D. Simoncini (15.), Della Valle (45.), Berretti (45+1.), Bacciocchi (64.), illetve Maduro (35.)

Moldova - Finnország 2-0 (0-0)
Kisinyov, Zimbru-stadion, 10 500 néző
v.: Malek (lengyel)
Moldova: Namasco - Savinov, Boret, Epureanu, Tigirlas (Bugajev, 69.) - Bulgaru, Cebotari, Josan (Suvorov, 58.), Bordiyan - Frunza, Doros (Andronic, 75.)
Finnország: Fredrikson - Pasanen, Moisander, Hyypiä, Heikkinen - Roman Eremenko, Litmanen (Hamalainen, 46.), Sparv, Johansson - Porokara (Vayrynen, 75.), Alexei Eremenko (Forssell, 81.)
gól: Suvorov (69.), Doros (74.)
piros lap: Hyypiä (36., Finnország)

A keddi forduló programja:
Svédország - San Marino, Malmö 20.00
Hollandia - Finnország, Rotterdam 20.30
MAGYARORSZÁG - Moldova, Szusza Ferenc Stadion 20.30