Vágólapra másolva!
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az [origo]-nak azt mondta: nem akarta, hogy a Huszti Szabolccsal folytatott négyszemközti beszélgetésének a tartalma nyilvánosságra kerüljön. A Zenit légiósa kedden arra kérte a kapitányt, hogy egy ideig ne számítson rá a válogatottnál, mert szeretne a klubcsapatára koncentrálni, Egervári szerint azonban még nem zárták le a témát.

"A közösségemet meg akarom védeni az atrocitásoktól. Nem tudom, hogy honnan derült ki, mi biztosan nem akartuk nyilvánosságra hozni, tőlem és Szabolcstól biztosan nem szivároghatott ki. Ez csak kettőnkre tartozik, ráadásul folytatni akarjuk a beszélgetést" - mondta az [origo]-nak Egervári Sándor, amikor Huszti Szabolcs kérésének a hátteréről érdeklődtünk.

A középpályás a keddi mérkőzést követően megbeszélést tartott Egervárival, amely során a Zenit légiósa azt kérte a szakembertől, hogy egy ideig ne számítson rá a válogatottnál, mert a klubcsapatában szeretné újra felépíteni magát, ahol mostanában alig jut játéklehetőséghez. A magyar csapat a múlt héten 2-0-ra kikapott Svédországtól, s az Eb-selejtezőn Huszti Szabolcs csereként állt be, a Moldova elleni, 2-1-re megnyert találkozón viszont egyetlen percet sem játszott.

A Nemzeti Sport Online a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtófőnöke, Pajor-Gyulai László tájékoztatására hivatkozva adott hírt Huszti döntéséről, ám mint a sajtófőnök az [origo]-val közölte, a hír először tőle függetlenül, a Pepsifoci.hu oldalon jelent meg, forrásmegjelölés nélkül. "Tényleg nem akartuk nyilvánosságra hozni, de miután kiderült, annyit elmondhattam, ami meg is jelent a sajtóban" - mondta Pajor-Gyulai.

"A megbeszélést Szabolcs kezdeményezte a meccs után" - ismerte el Egervári. "Ez egy négyszemközti beszélgetés volt, így az ott elhangzottak csak ránk tartoznak, s ezt tiszteletben is tartom. Abban maradtunk, hogy folytatjuk a beszélgetést."

Kérdésünkre, hogy egy nap vagy - mondjuk - egy hónap múlva térnek-e vissza a témára, a kapitány azt mondta: bármelyik verzió előfordulhat.

Megkérdeztük azt is, Egervári véleménye szerint hasznára válhat-e Husztinak, ha egy ideig nem játszik a válogatottban, hiszen Gera Zoltánnak is sokkal jobban ment a Fulhamben, amikor nem volt tagja Erwin Koeman csapatának. "Nem hiszem, hogy így lenne - felelte a szövetségi kapitány. - A válogatottban való szereplés sokkal magasabb rendű dolog, s nem gondolom, hogy ez egy játékos számára közömbös lenne."

Husztinak nem ez az első hasonló ügye, 2007. május 30-án, a görögök elleni Eb-selejtező előtt elhagyta a válogatott tatai edzőtáborát, mert úgy érezte, hogy Várhidi Péter akkori szövetségi kapitány nem számol vele a kezdőcsapatban. Tettéért a MLSZ az év végig eltiltotta, Huszti végül nyolc hónappal később játszott újra a válogatottban.