Vágólapra másolva!
Az argentin labdarúgó-válogatott hazai pályán nagyon simán, 4-1-re legyőzte a világbajnok spanyol együttest barátságos mérkőzésen. A Buenos Airesben rendezett keddi találkozón a hazaiak alig több mint félóra alatt eldöntötték a meccset, miután Messi, Higuaín és Tévez góljaival a 34. percre már 3-0-ra vezettek.

Barátságos mérkőzés:
Argentína - Spanyolország 4-1 (3-0)
Argentína:
Romero - Zanetti, Demichelis, G. Milito, Heinze - Banega, Mascherano, Cambiasso - Messi (D'Alessandro, 89.), Agüero (Higuaín, 68.), Tévez (Di Maria, 60.).
Spanyolország: Reina (Valdés, 46.) - Arbeola, Piqué, Marchena, Monreal - Busquets, Xabi Alonso (Pedro, 71.) - D. Silva (Navas, 46.), Fabregas (Xavi, 46.), Iniesta (Cazorla, 46.) - Villa (Llorente, 46.)
gól: Messi (10.), Higuain (13.), Tévez (33.), Agüero (91.), illetve Llorente (84.)

A spanyol csapat, bár nem a legerősebb összeállításban lépett pályára, tartalékosnak nem nevezhető. Ott volt a kezdőben többek között Piqué, Busquets, Xabi Alonso, Fabregas, Iniesta és Villa is, Xavi pedig csereként állt be. Nem Casillas védett, Reina pedig nem tudta megfelelően pótolni: a tizedik percben Messi pimasz átemeléssel mattolta, majd Higuain remek egyéni akció végén belőtt gólját követően, Tévez találata előtt Reina óriásit bakizott, amikor nem tudta lekezelni a hazagurított labdát. A hajrában szépítettek a spanyolok, de az argentinoknak még erre is volt válaszuk Agüero révén.

A vb-n a negyeddöntőben kiesett argentinok új szövetségi kapitánya, Sergio Batista tökéleteset húzott azzal, hogy visszahívta a csapatba a Diego Maradona által mellőzött Cambiassót és Zanettit, s ami szembetűnő volt, hogy a dél-amerikaiak sokkal pontosabban céloztak a spanyoloknál. A hét argentin lövésből hat eltalálta a kaput, a huszonkét spanyol kísérletből viszont csak négy tartott kapura.


A spanyol világbajnok csapat edzője,Vicente del Bosque azt mondta, csapatának tanulnia kell a vereségből. "Kellemetlenül indult a meccs a számunkra, nem tudtuk az irányításunk alá venni a középpályát, ahol lerohantak minket, többször is megszerezték tőlünk a labdát, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Ennek ellenére a csapat nem adta fel, és az egész meccs során voltak gólszerzési lehetőségeink. A vereség bántó, amelyből tanulnunk kell. Nem hihetjük azt, hogy csak nyerni tudunk. A második félidőben nagyon sok helyzetünk volt, közel voltunk többször is a gólszerzéshez. Talán túl optimista vagyok, de úgy gondolom, bennünk volt az is, hogy megfordítsuk az eredményt."

További, érdekesebb eredmények:
Kína - Paraguay 1-1
Észtország - Üzbegisztán 3-3
Japán - Guatemala 2-1
Mexikó - Kolumbia 1-0
Lengyelország - Ausztrália 1-2
Koreai Köztársaság - Irán 0-1
Ukrajna - Chile 2-1
Venezuela - Ecuador 1-0