Vágólapra másolva!
Legalább hat hétig nem játszhat Jermain Defoe, a Tottenham Hotspur angol válogatott labdarúgója, mert a nemzeti együttes keddi, Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőjén bokasérülést szenvedett. Ugyancsak harcképtelenné vált Theo Walcott, az Arsenal támadója.

Harry Redknapp, a Bajnokok Ligájában is érdekelt észak-londoniak vezetőedzője csütörtökön azt mondta: a pontos diagnózis még nem készült el, de ha csak egy csúnya ficamról van szó, a játékos akkor is legalább másfél hónapig harcképtelen lesz.

A 27 éves csatár az angolok első, múlt pénteki Eb-selejtezőjén három góllal vette ki a részét a bolgárok elleni, 4-0-s hazai sikerből.

Defoe néhány napon belül a második Tottenham-futballista, aki a válogatottbeli sérülés miatt dől ki: pénteken a védő Michael Dawson szenvedett térdsérülést, ő várhatóan nyolc hétig nem játszhat.

A Spurs kedden, a Werder Bremen otthonában kezdi a BL-szereplést, a csoportjában van még a címvédő Internazionale és a holland FC Twente.

Defoe és Dawson mellett ugyancsak megsérült Theo Walcott. Az Arsenal támadója másfél hónapig nem léphet majd pályára bokasérülése miatt. A Times magazin számítása szerint Walcott tizennyolcadszor sérült meg négyéves arsenalos karrierje alatt.