Vágólapra másolva!
Az Újpest FC sportigazgatója, Kovács Zoltán szerint a Ferencváros a bírói műhibára hivatkozó óvásával a saját szurkolóit alázza meg. A szombati futballrangadót 6-0-ra nyerte meg a vendéglátó újpesti csapat.

"A játék minősége szempontjából ezen az őszön voltak már jobb mérkőzéseink is, elég csak megemlíteni az MTK, a Siófok vagy a Vasas elleni bajnokit" - nyilatkozta az Újpest hivatalos weboldalának Kovács Zoltán sportigazgató. "Ezeken a meccseken már az első félidőben eldönthettük volna a három pont sorsát, és ezek a találkozók is azt bizonyítják, hogy a jelenlegi keretünkben óriási szakmai lehetőségek rejlenek. Ezt az eddigi mutatott játék mindenképpen igazolja, és remélhetőleg a játékunk minél hatékonyabb helyzetkihasználással párosul. Ezen egyébként rengeteget dolgoznak az edzők és a játékosok."

A Ferencváros szerdán megóvta a mégkőzést: a klub szerint Solymosi Péter játékvezetőnek kötelessége lett volna lefújni a meccset, mivel a találkozó többször is félbeszakadt. A rangadó második félideje a szurkolók által használt petárdák és más pirotechnikai eszközök miatt késve kezdődhetett csak meg, majd később a bírónak meg is kellett szakítania a játékot, mert a vendég drukkerek beszakították a menekülőkaput, és megkíséreltek a pályára behatolni.

"Nagyon sajnálom és nevetségesnek tartom, hogy a Ferencváros vezetői ilyen indokokkal próbálják semmissé tenni ezt a történelmi eredményt és ezt a történelmi mérkőzést" - folytatta Kovács Zoltán. "Azt gondolom, ezt a ferencvárosi szurkolók sem érdemlik meg. Nekik éppen elég azt feldolgozni, hogy 6-0-ra kikapott a csapatuk egy színvonalas mérkőzésen. Azt gondolom, hogy az óvással az FTC vezetői a saját szurkolóikat alázzák meg és mélyítik a fájdalmukat. Egy igazi drukker ilyen áron nem akar mérkőzést nyerni vagy mérkőzést újrajátszani. Biztos vagyok benne, hogy műhiba nem történt."

A sportigazgató szerint a játékvezető egy-két apró hibától eltekintve kitűnően vezette a mérkőzést: "Erre bizonyíték, hogy a következő fordulóban Solymosi Péter újra rangadót vezethet."

A kiállítás jogosságáról Kovács azt mondta: "Amellett, hogy Marek Heinz mozdulata is árulkodó, elég megnézni a játékos arckifejezését, és akkor senki sem vonja kétségbe a szándékot, amit minden esetben büntetni kell."

"Az Újpest FC mindent megtett a biztonság érdekében, és a szurkolóink is remek hangulatot teremtettek. Azt gondolom, hogy a pirotechnika és a füstbomba nem jelent huliganizmust, amennyiben nem veszélyezteti szurkolók vagy a játékosok testi épségét. Erről most szerencsére nem volt szó, illetve az Újpest-szurkolókkal kapcsolatban biztosan nem. Az FTC szurkolóinak viselkedését és az egyéb biztonsági intézkedéseket nem kívánom kommentálni, de az biztos, hogy csütörtökön közleményben reagálunk a sajtóban megjelentekre, és a klubra vonatkozó igaztalan vagy téves megjegyzésekre. Ez a mérkőzés, a 6-0-s győzelem is azt bizonyítja, hogy sem a pályán, sem azon kívül nem kell tartanunk senkitől és semmitől" - tette hozzá a sportvezető.