Vágólapra másolva!
Súlyos pénzbüntetés és a nemzetközi kupából való kizárás fenyegeti a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatát, ha bebizonyosodik, hogy 24 éves kapusa nem az, akinek kiadja magát. A kameruni származású, örmény válogatott Apoula Edelről ugyanis a kameruni válogatott korábbi kapusedzője azt állítja, 29 esztendős, s Ambroise Beyama névre hallgat.

Az esetről először a 10sport francia portál számolt be, az információt később a kameruni válogatott korábbi kapusedzője, Nicolas Philibert is megerősítette.

Philibert szerint a 24 éves Apoula Edel valójában 29 esztendős és Ambroise Beyama névre hallgat. A klub és a játékos egyelőre semmire nem reagált, közleményt sem adott ki az üggyel kapcsolatban, a Sevilla ellenben hivatalosan is jelezte az Európa Labdarúgó Szövetségnek az esetet.

A spanyol csapat az Európa Liga csütörtöki fordulójában hazai pályán kapott ki 1-0-ra, így a három pont akár a zöld asztal mellett is sokat érhet számára. Amennyiben bebizonyosodna a PSG bűnössége, nemcsak a három pontot vennél el a csapattól, de a kizárás is fenyegetné, a várható pénzbüntetés mellett pedig elbukná a francia bajnokságban, az Arles ellen megszerzett 4-0-s győzelmét is.

A PSG a Sevilla mellett a Dortmunddal és a Karpaty Lvivvel szerepel egy Európa Liga-csoportban.

A Marca megszólaltatta a játékos ügyvédjét, Christophe Bigot szilárd meggyőződése, hogy nem történt csalás. "Megpróbálják megfélemlíteni védencemet, de én nagyon-nagyon nyugodt vagyok. Megcáfolhatatlan bizonyítékom van arra, hogy Philibert nem mond igazat, s Edel sohasem változtatta meg személyazonosságát."