Vágólapra másolva!
Azok után, hogy a Bolgár Labdarúgó Szövetség kétmillió eurót ajánlott fel annak az edzőnek, aki kivezeti a válogatottat a 2012-es Európa-bajnokságra, egyetlen nemzetközi szinten komolyabban jegyzett tréner nem pályázott a posztra. A legnagyobb szerb sportnapilap, a Sportski zurnal szerint Miroslav Djukic vagy Marius Lacatus lehet a befutó.

Szeptember 7-én, a Montenegró elleni hazai, vesztes Eb-selejtezőt követően lemondott posztjáról Sztanimir Sztoilov bolgár szövetségi kapitány, majd másnap Naszko Szirakov sportigazgató is.

A szövetség bejelentette, olyan szakembert keres, aki képes kijuttatni a csapatot a 2012-es ukrán-lengyel rendezésű kontinensviadalra. Ugyan bolgár lapok szerint a török Fatih Terim és Ilian Iliev is a kandidálók között volt, míg a szövetség felvette a kapcsolatot a német Winfried Schäferrel, Lothar Matthäusszal és Klaus Topmöllerrel, úgy tűnik, nem nagy név ül le a kispadra.

A legnagyobb szerb sportnapilap, a Sportski zurnal szerint Miroslav Djukic vagy Marius Lacatus lehet a befutó, közülük akár már kedden kikerülhet a végső győztes.

Djukic játékosként 48 alkalommal volt válogatott, szerepelt a Deportuvi, a Valencia és a Tenerife csapataiban, majd 2004-es visszavonulását követően dolgozott a Partizan, a szerb U21-es, majd a felnőtt válogatott élén is, utoljára 2009-ben Belgiumban, a Mouscron csapatánál vállalt munkát.

Marius Lacatus játékosként a legnagyobb sikereket a Steaua színeiben érte el, 357 bajnokin 98 gólt szerzett, a válogatottban 84 összecsapáson 13-szor volt eredményes. Nyert BEK-et 1986-ban, részt vett az 1996-os Eb-n és az 1990-es és 1998-as világbajnokságon.

13 éves edzői pályafutása során fél Romániát végigjárta már, ült a Steaua, a National Bucuresti, az Otelul Galati, az FC Brasov, a Piatra Neamt, az Inter Gaz Bucuresti, az UTA Arad és az SC Vaslui kispadján is.