Vágólapra másolva!
A spanyol futballbajnoki címvédő FC Barcelona 2-1-re győzött az Európa Liga-győztes Atlético Madrid otthonában a spanyol Primera División harmadik fordulójában. A mérkőzés hajrájában Tomas Ujfalusi kiállítást érően szabálytalankodott az első gólt szerző Lionel Messi ellen, akit hordágyon vittek le a pályáról.

Primera División, harmadik forduló:
Atlético Madrid - FC Barcelona 1-2 (1-2)
Vicente Calderón-stadion, 55 ezer néző
vezette: David Fernández Borbalán
Atlético: De Gea - Ujfalusi, Perea, Godín, Soto (Antonio López, 69.) - Reyes, P. Assuncao, Raúl García (Tiago, 66.), Simao - Agüero (Diego Da Silva Costa, 52.), Forlán.
Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Puyol, Maxwell - Xavi, Iniesta (Mascherano, 90.) - Messi (Krkic, 93.), Villa (Keita, 78.) - Pedro.
gól:
Garcia (25.), illetve Messi (13.), Pique (33.)
kiállítva: Ujfalusi (Atlético Madrid, 90.)

A tizenharmadik percben David Villa tizenhét méterről remek csavarással a bal kapufát találta telibe, ám csapattársa, Messi kisegítette: pár másodperccel később Pedro remek szöktetését egy bokamozdulattal, hat méterről juttatta a kapuba az argentin támadó (0-1). Tizenkét perccel később egy jobb oldali Simao-szögletet Raúl Garcia fejelt négy méterről a kapuba (1-1).

Nem kellett sokáig várniuk a kissé furcsa, zöld színű mezben futballozó Barca drukkereinek arra, hogy ismét a címvédő vezessen: a harminckettedik percben Messi majdnem egészpályás - rendkívül tetszetős - szólóját még kibekkelték a hazaiak, az argentin játékmester szögletét követően viszont már tehetetlenek voltak. A balról belőtt labdát a túlsó oldalon érkező Pique mellell szépen levette, majd hat méterről, laposan, de erősen a kapuba lőtte. A végeredmény így elég hamar, bő fél óra alatt kialakult.

A meccs góljai:


A madridiak persze nem adták fel, ám az igyekezetük durvaságba csapott át: a kilencbenharmadik percben Tomás Ujfalusi szabálytalankodott Messi ellen, miután az argentint hordágyon kellett levinni. A hazaiak cseh védőjét - második sárga lappal - kiállította a játékvezető.

Forrás: AFP

Az orvosok a meccs után azt mondták: a jobb bokaszalag-sérülést szenvedett Messinek várhatóan két hetet kell kihagynia. "Örülünk az eredménynek, de szomorúak vagyunk a Messivel történtek miatt" - nyilatkozta a Barca vezetőedzője, Pep Guardiola. "A tv-felvételek önmagukért beszélnek. A játékvezetőknek nem csak Cristiano Ronaldót, hanem az összes játékost védelmezniük kellene."

Így rúgta le Ujfalusi Messit:


Messinek vélhetően a Sporting Gijon, a Real Mallorca és az Athletic Bilbao elleni spanyol bajnokikat, illetve a szeptember 29-ei, Rubin Kazany elleni BL-mérkőzést kell kihagynia.

További eredmények:
Herculés - Valencia 1-2 (1-2)
gól:
Trezeguet (42., 11-esből), illetcve Mata (2.), Hernandez (23.)
piros lap: Navarro (51., Valencia)

Levante - Villarreal 1-2 (0-2)
gól: Caicedo (90.), illetve Nilmar (16., 42.)

Racing Santander - Real Zaragoza 2-0 (0-0)
gól:
Henrique (76.), Ariel (90.)

Málaga - Sevilla 1-2 (1-2)
gól:
Rondon (14.), illetve Alfaro (20.), Caceres (45.)

szombati eredmények:
Real Sociedad - Real Madrid 1-2
Sporting Gijón - Athletic Bilbao 2-2
Espanyol - Almería 1-0
Real Mallorca - Osasuna 2-0

Az élcsoport:
1. Valencia 3 6-2 9 pont
2. Sevilla 3 6-2 7
3. Real Madrid 3 3-1 7
4. Atlético Madrid 3 7-3 6
5. Villarreal 3 6-2 6
6. FC Barcelona 3 5-3 6