Vágólapra másolva!
Továbbra is fantasztikusan szerepel a Mainz labdarúgócsapata a Bundesligában: a német bajnokság 5. fordulójának keddi mérkőzésén a Szalai Ádámmal felálló együttes 2-0-ra verte a Köln csapatát, s őrzi első helyét. A Bayern München a hosszabbításban harcolta ki a győzelmet a Hoffenheim otthonában.

Meglepetésre mindössze 36 másodpercre volt szüksége a Hoffenheimnek, hogy megszerezze a vezetést a Bayern München ellen, a ziccert Vedad Ibisevic nem tudta elrontani (1-0)

Két nagy hazai lehetőség mellett a 63. percig kellett várni a Bayern egyenlítésére: Ribéry balról befelé cselezett, lövését Haas bravúrral védte, a kipattanó labdát Müller úgy lőtte 12 méterről a hálóba, hogy a labda a bal kapufát is érintette (1-1).

A gólnál Ribéry megsérült, a menteni igyekvő Beck eltalálta a lábát, az aláfordult bal boka nem is bírta tovább, le kellett cserélni a francia középpályást. A győzelmet azonban nélküle is kiharcolta a Bayern: Van Buyten a 91. percben Olic lefejelt labdáját ugyan lesen kapta, de a játékvezető nem fújt, a belga játékos pedig nem hibázott (1-2).

A Mainz ismét nyert, ezúttal a Kölnt verte 2-0-ra. Az első félidőben Szalai Ádám lehetett volna a hős, de előbb fejesét, majd 23 méteres lövését is bravúrral hárította Mondragón kapus. A fordulás után pályára lépett Holtby, aki egy fejessel, majd a hosszabbításban egy kiugrást követően is betalált, beállítva a 2-0-s végeredményt.

Eredmények, Bundesliga, 5. forduló
Hannover - Werder Bremen 4-1 (1-1)
gól:
Fritz (öngól, 11.), Ya Konan (53.), Schulz (79.), Abdellaoue (92.), illetve Frings (36., büntetőből)

Hoffenheim - Bayern München 1-2 (0-1)
gól:
Ibisevic (1.), illetve Müller (63.), Van Buyten (91.)

Mainz - Köln 2-0 (0-0)
gól:
Holtby (72., 90.)


A szerdai program:
20.00: Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt
20.00: Borussia Dortmund - Kaiserslautern
20.00: Freiburg - Schalke
20.00: Hamburg - Wolfsburg
20.00: Mönchengladbach - St. Pauli
20.00: Nürnberg - Stuttgart

A német másodosztály 5. fordulójában a Hertha továbbra is veretlenül áll az élen, a berlini együttes Dárdai Pál nélkül is 4-0-ra győzött a Karlsruhe ellen. Az Alemannia Aachen 3-1-re nyert az FSV Frankfurt otthonában, a vendégek utolsó gólját a 90. percben Stieber Zoltán szerezte.


Eredmények, német Bundesliga II, 5. forduló:
Energie Cottbus - Greuther Fürth 2-0
FSV Frankfurt - Alemannia Aachen 1-3
Hertha BSC - Karlsruhe 4-0
Paderborn - Oberhausen 0-0