Vágólapra másolva!
A Chelsea botlása után hazai pályán kapott ki az Arsenal, és ugyancsak otthon vesztett pontokat a Liverpool szombaton a Premier League-ben. Kikapott a BL-résztvevő Tottenham is.

Ebben a szezonban hazai pályán eddig minden meccsét megnyerte az Arsenal, bármely sorozatot tekintve, szombaton viszont nagy pofont kapott. A West Bromwich már 3-0-ra is vezetett az Emiratesben, úgy, hogy egy büntetőt még ki is hagyott. Ennek ellenére szoros lett a hajrá, Samir Nasri két góljával feljöttek az Ágyúsok, de a pontmentés végül nem sikerült.

A Liverpool már hozzászokott idén a pofonokhoz, ezúttal a Sunderland ellen kellett 1-2-ről döntetlenre menteni a meccset az Anfield Roadon. A Liverpool vitatható góllal szerzett vezetést: Turner röviden lekészítette a labdát szabadrúgáshoz a Sunderland kapusának, Torres azonban lecsapott rá, rávezette a kapusra, majd adott egy gólpasszt Kuytnek. A vendégek azonban Darren Bent két találatával fordítottak, majd Gerrard kiharcolta a döntetlent - az assziszt ismét Torrestől érkezett.

A Liverpool rafinált gólja

Bent második gólja: fejes a jobb felsőbe

Arsenal-West Brom 2-3

Kikapott a forduló előtt még ötödik Tottenham is, amely így két helyett csúszott vissza a tabellán.

Gera Zoltán az 55. percig játszott az Everton ellen gólnélküli döntetlenre végződött meccsen. A héten ez már a második magyar érdekeltségű, 0-0-ra végződő Everton elleni találkozó volt.

Premier League, 6. forduló:
Arsenal - West Bromwich 2-3
gól:
Nasri (75., 90.), illetve Odemwingie (50.), Jara (52.), Thomas (73.)

Liverpool - Sunderland 2-2
gól:
Kuyt (5.), Gerrard (64.), illetve Bent (25., 48., az elsőt 11-esből)

Fulham - Everton 0-0

West Ham United - Tottenham Hotspur 1-0
gól:
Piquionne (29.)

Birmingham City - Wigan Athletic 0-0

Blackpool - Blackburn Rovers 1-2
gól:
Phillips (85.), illetve Adam (20., öngól), Emerton (90.)

korábban:
Manchester City - Chelsea 1-0
gól:
Tévez (59.)