Vágólapra másolva!
"Biztosan jön majd hullámvölgy, de azon leszünk, hogy minél későbbre toljuk ki" - mondta az [origo]-nak Szalai Ádám. A német focibajnokságot hibátlan teljesítménnyel vezető Mainz magyar csatára beszélt a csapat titkáról és korábbi súlyos sérüléséről is.

Hogyan fogadták a győztes gólját?
Hatalmas élmény volt nekem és a csapatnak, hogy tovább tudjuk tartani ezt a gyönyörű sorozatot. A meccs után nagyon sok interjút adtam, még este élőben nyilatkoztam két csapattársammal a ZDF televíziónak.

Mi a titok, mitől ennyire jó a Mainz?
Annak, hogy az edző által kitalált taktikát mindenki száz százalékig betartja, és rettentő futómennyiséget produkálunk.

Meddig lehet tartani ezt a tempót?
Most már 18 ponttal állunk az élen, remélem, tudjuk még folytatni. Biztosan jön majd hullámvölgy, de azon leszünk, hogy minél későbbre toljuk ki ezt az időszakot.

A Real Madrid B-csapatától érkezett a Bundesligába. Spanyolország után milyen a német közeg?
Hatalmas a légkör, ami itt van. A játékot nem tudom összehasonlítani, mert ott a csak a tartalékoknál fociztam, de a német légkör egészen fantasztikus.

Mi a helyzet a nyáron még súlyosnak tűnő sérülésével?
A sípcsont és a szárkapocscsont közti fő ínszalagom szakadt el annak idején, és nem lett megoperálva. Az előző idény utolsó előtti meccsén nagyon durván csúsztak rám pont ott, ami után az első diagnózis elég ijesztő volt. Azonnali műtétet javasoltak, de aztán sok orvossal beszéltem és úgy döntöttem, csak pihentetni kell a lábamat. Az elszakadt szalagra jutó terhelést átvették más izmok és szalagok, a lényeg, hogy most szerencsére nincs gondom vele, tökéletesen fájdalommentes vagyok.

Hogyan tovább? Módosultak a Mainz idei céljai?
Eredetileg a bentmaradást tűztük ki célnak, amiről talán nem szabad tovább beszélni. Ugyanakkor nem szabad, hogy komolyabb dolgokon kezdjen járni az eszünk, továbbra is alázattal kell közelítenünk az edzések és a játék iránt.

Forrás: AFP
Szalai-gólöröm az Allianz Arenában

Kapott megkereséseket a sikeres idénykezdés után?
Nem, egyáltalán nem foglalkozom most ezzel. Nekem a Mainz adott lehetőséget, ezért tartozom ennek a csapatnak.

Mi a véleménye Huszti Szabolcs nyílt leveléről, amelyben kiteregette a válogatott szennyesét?
Egy jó állapotban lévő Husztira nagy szüksége volna a válogatottnak, de többet erről nem szeretnék mondani.