Vágólapra másolva!
Fülöp Márton és Buzsáky Ákos lépett pályára az angol másodosztály magyar légiósai közül kedden, ám egyikük csapata, az Ipswich Town, illetve a Queens Park Rangers sem tudott győzni. A harmadvonalban viszont Gulácsi Péter tevékeny szerepet vállalt a Tranmere Rovers pontszerzésében.

Hétközi fordulót rendeztek kedd este az angol alsóbb osztályokban. A magyar légiósok közül ezúttal csak Fülöp Márton és Buzsáky Ákos lépett pályára, utóbbit a 85. percben cserélte le Neil Warnock, a Queens Park Rangers edzője. A csapat ugyan gólnélküli döntetlent játszott a Millwall-lal, mégis megőrizte hatpontos előnyét a tabellán, mivel az üldöző Cardiff City ugyanígy végzett a Crystal Palace ellen.

Egervári Sándor segítője, Kenyeres Imre a helyszínen nézte meg a Cardiff-meccset, ám felesleges volt Angliába utaznia: Gyepes Gábor végig a kispadon ült.

Fülöp Márton viszont végig védett Roy Keane együttesében, az Ipswich Townban, amely egy 88. percben beszedett góllal 1-0-ra kikapott Readingben. A szezonban már három gólt szerző Priskin Tamás ezúttal nem jutott lehetőséghez.

Halmosi Péter kimaradt a Hull City keretéből - talán jobb is: az előző idényben még a Premier League-ben szerepelt csapat 4-0-ra kikapott a Burnley-től.

A Leeds United 6-4-re kapott ki a Preston North Endtől hazai pályán. A vendégek szereztek vezetést már az ötödik percben, ezután 4-1-re fordított a Leeds, hiába: öt Preston-gól következett zsinórban.

Gulácsi Péter idegenbeli győzelmet könyvelhetett el a harmadosztályban: a Liverpooltól a Tranmere Roversnek kölcsönadott kapus számos védéssel alapozta meg csapata 1-0-s győzelmét Bristolban.

Championship, 9. forduló:
Cardiff City - Crystal Palace 0-0
Queens Park Rangers - Millwall 0-0
Reading - Ipswich Town 1-0
Burnley - Hull City 4-0
Leeds United - Preston North End 4-6

A bajnokság állása:
1. QPR 23 pont
2. Cardiff City 17
3. Norwich City 16
4. Watford 15 (+8)
5. Burnley 15 (+7)
6. Reading 15 (+5)
7. Ipswich Town 15 (+3)
...
17. Hull City 11 (-6)

League One, 9. forduló:
Bristol Rovers - Tranmere Rovers 0-1