Vágólapra másolva!
Súlyosbodtak Mark van Bommel térdproblémái a holland labdarúgó-válogatott Svédország ellen kedden játszott Európa-bajnoki selejtezőjén, így a középpályás legalább 10 napos pihenőre kényszerül. A Bayern München dühös a németalföldi szövetségre, mert a mérkőzést megelőzően jelezte: vissza kellene engedni a futballistát Németországba, hogy sérülését kezelhessék.

Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klub elnöke szerdán azt mondta, hogy jogi útra terelik az ügyet, mert pontosan az következett be, amitől féltek, s amiért visszarendelték Van Bommelt a válogatottól.

"Újfent bebizonyosodott, hogy egy szövetség csak és kizárólag a saját érdekeit tartja szem előtt, és még a labdarúgók egészségi állapotát sem veszi figyelembe" - fogalmazott a sportvezető. Bert van Marwijk szövetségi kapitány 72 perc után lecserélte a 33 éves játékost a 4-1-re megnyert keddi találkozón, a középpályás sérülésének súlyosbodása azonban azt jelenti, hogy nem léphet pályára sem szombaton, a Hannover elleni Bundesliga-találkozón, sem jövő kedden, amikor a Bayern a Bajnokok Ligája csoportkörében fogadja a román CFR Clujt.

Rummenigge szerint a holland szövetség (KNVB) és a müncheni egyesület között jeges a viszony, Van Marwijk viszont úgy kommentálta az ügyet, mint "vihart egy pohár vízben."

A bajorok kedden hivatalos közleményben rendelték vissza Van Bommelt az oranje keretéből, ám a KNVB válaszában kijelentette: nem engedi el a csapatkapitányt, aki az orvosok szerint egészséges és játékra alkalmas.

A világbajnoki ezüstérmes futballista eredetileg a múlt pénteki, Moldova ellen 1-0-ra megnyert Eb-selejtezőn szenvedett térdsérülést. A német bajnoki címvédő korábban Arjen Robben sérülése miatt került összetűzésbe a KNVB-vel. A Bayern vezetősége ugyanis azt állította, hogy a magyarok ellen játszott júniusi barátságos mérkőzésen megsérült szélső túl sokat szerepelt a nyári, dél-afrikai világbajnokságon, emiatt nem egészségesen tért vissza az ezüstérmes gárdából, s várhatóan csak januárban lesz bevethető. A Bayern ezért milliós kártérítést követel a holland szövetségtől.