Vágólapra másolva!
Elhárult a Liverpool FC eladásának utolsó akadálya: a klub korábbi tulajdonosai, Tom Hicks és George Gillett keresetét szerdán elutasította a bíróság, azaz meg kell válniuk az LFC-től, és a döntés ellen nem fellebbezhetnek.

Szerdán végleg eldőlt, hogy tulajdonosváltás lesz a Liverpoolnál. A múlt héten a Boston Red Sox baseballcsapatát is birtokló amerikai New England Sport Ventures (NESV) 300 millió fontos ajánatát elfogadta a klub igazgatótanácsa, így úgy tűnt, ők veszik át az irányítást az Anfield Roadon.

Tom Hicks és George Gillett azonban nem akart belemenni ebbe az üzletbe, ezért már a döntés megszületése előtt eltávolította az eladást előkészítő csapatból Christian Purslow ügyvezetőt és a kereskedelmi igazgató Ian Ayre-t, hogy megszerezze a többséget, és megakadályozza az értékesítést.

A klub igazgatótanácsa jogszerűtlennek tartotta a műveletet, ezért fordult a bírósághoz, amely szerdán igazat adott a testületnek. "Este összeül az igazgatótanács, amelynek ismét tagja Purslow és Ayre, és tovább tárgyal az eladásról" - nyilatkozta Martin Broughton elnök.

Ugyanakkor még nem biztos, hogy a múlt szerdán győztes pályázó, a NESV lesz az új tulajdonos: bár sok esélye nincs erre, elvben a szerda esti találkozón még a másik vevőjelölt, Peter Lim is befuthat. A szingapúri üzletember eredetileg ugyancsak 300 millió fontot ajánlott az egyesületért, és azt hangoztatja: mivel ez az összeg készpénz, az ajánlata erősebb, mint a NESV-é. Kedden ráadásul Lim emelte a tétet: már 320 milliót kínál, plusz 40 milliót erősítésekre.

Bárki is veszi majd át a klubot, annak október 15-ig rendeznie kell a Royal Bank of Scotland felé fennálló 237 millió fontos tartozást. Ellenkező esetben a Liverpool ellen csődeljárás indul, aminek következtében pontlevonással is sújthatja a csapatot a liga.