Vágólapra másolva!
Visszavonta a texasi bíróságon benyújtott keresetét a Liverpool két tulajdonosa, Tom Hicks és George Gillett. Bár Hicks megpróbálta eladni a részvényeit a Mill Financialsnek, végül elállt szándékától, így a NESV lehet az új tulajdonos, Hicks pedig kártérítési pereket indít majd.

Jó ideig péntek délután sem volt biztos, hogy a Liverpool adósságait a felvásárlásra leginkább esélyes NESV cég törleszti majd. Bár az eladást blokkoló bírósági keresetet visszavonta Tom Hicks, utána még megkísérelte eladni részvényeit az amerikai Mill Financialsnek, amely ígéretet tett a Liverpool adósságainak rendezésére.

Hicks részvényeinek eladásához a Liverpool igazgatótanácsának beleegyezése is kellett volna, ám ez hamvába holt kísérlet volt: az egyik oldalon Hicks és Gillett állt, a másikon Broughton elnök, valamint a Hicksék által korábban a tanácsból kitúrt Purslow és Ayre.

A BBC kora délután közölte: Hicks és Gillett elfogadta a vereséget, a klub megkötheti a NESV-el az eredetileg tervezett 300 millió fontos szerződést, ugyanakkor az amerikaiak minden lehetséges jogi úton kártérítést igényelnek majd.

A Royal Bank of Scotland október 15-ig adott lehetőséget a Liverpoolnak, hogy törlessze a vele szembeni 240 millió fontos adósságát. Amennyiben ez nem történik meg, csődeljárás indul a klub ellen, a liga pedig kilenc pontot levon a csapattól.

A Liverpool tulajdonosváltásának krónikája

Április 16.: Hicks és Gillett eladásra kínálja a klubot
Október 4.: A klub két versenyképes ajánlatot kap, az egyiket a NESV-től, a másikat Szingapúrból
Október 5.: Hicks és Gillett eltávolítja Purslow-t és Ayre-t a Liverpool igazgatótanácsából
Október 6.: Az igazgatótanács megállapodik, hogy 300 millió fontért eladja a klubot a NESV-nek
Október 8.: A Premier League jóváhagyja a NESV felvásárlását
Október 12.: Hicks és Gillett bírósági keresetet nyújt be a klub eladása ellen, miután szerintük Purslow és Ayre nélkül az igazgatótanács nem volt határozatképes
Október 13.: A londoni bíróság Hicks és Gillett ellen ítél
Október 13.: Hicks és Gillett a texasi bíróságon érvényt szerez az eladás megakadályozására
Október 14.: A londoni bíróság a dallasi testületet illetéktelennek nyilvánította az ügyben
Október 14.: Új meghallgatás kezdődött Dallasban, amit péntekre elnapoltak
Október 15.: Hicks és Gillett visszavonta texasi keresetét