Vágólapra másolva!
Egy okos szabadrúgás és egy megpattanó lövés egy percen belül két gólt eredményezett a Real Madridnak, amely így 2-0-ra legyőzte az AC Milant a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. A Bayern München nagy csatában 3-2-re verte a Kolozsvári CFR csapatát, a Basel az AS Roma otthonában diadalmaskodott, míg az Arsenal kiütötte a Sahtart.

Eredmény, Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, G csoport:
Real Madrid (spanyol) - AC Milan (olasz) 2-0 (2-0)
Madrid, Santiago Bernabéu-stadion
v.: Pedro Proenca (portugál)
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, R. Carvalho, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Di María (Granero, 87.), Özil (Lassana Diarra, 83.), C. Ronaldo - Higuaín (Benzema, 89.)
AC Milan: Amelia - Zambrotta, Bonera, Nesta, Antonini - Seedorf, Pirlo, Gattuso (Boateng, 59.) - Pato (Inzaghi, 78.), Ibrahimovic, Ronaldinho (Robinho, 72.)
gól: C. Ronaldo (13.), Bonera (14., öngól)

A forduló rangadóját a Bernabéu-stadionban rendezték, ahol a Real Madridhoz az AC Milan látogatott. A hazaiaknál José Mourinho ugyan az utolsó pillanatig reménykedett abban, hogy felépül Sergio Ramos, végül a válogatott védő sérülése nem javult, így Álvaro Arbeloa került be a kezdőcsapatba.

A vendégeknél két helyen változott a kezdőcsapat az előzetesen várthoz képest: Christian Abbiati kapus nem tudta vállalni a játékot, így Marco Amelio kapott bizalmat, míg a védelem közepén Thiago Silva helyén Daniele Bonera jutott szóhoz.

Nagy futóversennyel kezdődött a mérkőzés, no nem a csapatok hajtották halálra magukat 45 másodperc alatt, hanem Mario Ferri, az olaszok Jimmy Jumphoz hasonló, pályára futkosó szurkolója kergetőzött a biztonságiakkal, s ha nem esik el, ki tudja, meddig üldözik az Cassano-bolond őrültet.

Az első perceket Cristiano Ronaldo magánszámai borzolták, a portugál előbb a saját lábaiban esett hasra, majd egy tökéletes becsúszás után fetrengett, ezeket az alakításokat honfitársa, a portugál Pedro Proenca játékvezető nem akarta észrevenni. Talán ez is közrejátszhatott abban, hogy később egy jogosnak tűnő büntetőnél sem fújt.

Azt viszont nem tudta nem észrevenni, ahogy a 13. percben Ronaldo megszerezte a vezetést: 17 méteres szabadrúgása a szétrebbenő sorfal tagjai között talált utat a kapuba. Egy perc múlva megduplázta előnyét a Real, Ronaldo középre gurított labdát Özil 14 méterről lőtte kapura, a labda Bonerán megpattanva jutott a hálóba.

Forrás: AFP

A lendületes madridi támadójátékkal szemben a Milan sokkal körülményesebben szőtte az akciókat, a több oldal- és visszapassz mellett a kevésbé mozgékony Ibrahimovic is behatárolta az olaszok lehetőségeit.

Így nem volt meglepő, hogy az olaszok mindössze egy remek Pirlo-szabadrúgást tudtak felmutatni az első félidőben (Casillas bravúrral hárított), legjobbjuk pedig Amelia kapu volt.

Massimiliano Allegri egyszerűen nem hitte el, hogy játékosai ilyen rosszul is tudnak játszani, így meglepetésre 59 percet várt az első cserére, de igazából se Boateng, se Robinho, se Inzaghi beállítása nem eredményezett javulást.

A lassú, veszélytelen játék a szépítésre sem volt elég, a statisztika pedig árulkodó volt a 90 perc után: a 22 Real-próbálkozással szemben mindössze 9 Milan-kísérletet jegyeztek fel, a madridiak 51 százalékban birtokolták a labdát, s 4 kilométerrel többet futottak játékosai az olaszoknál.

A visszavágásra két hete kell várni, a BL negyedik fordulójában ugyanis a két csapat Milánóban ismét összecsap egymással.

Első félidő:

Elkezdődött a mérkőzés, de 45 másodperc után máris meg kellett szakítani, hiszen egy szurkoló a pályára rohant, s a biztonsági emberek komoly üldözés után tudták csak leteperni. A 7. percben Cristiano Ronaldo biciklicselei után Di María 25 méterről vállalkozott lövésre, de a labda a kapu fölé szállt.

Az első tíz perc hazai próbálkozásai közül Cristiano Ronaldo két műesése tűnt ki, aztán a 10. percben Pato a 16-os előterében borította fel Xabi Alonsót, a szabadrúgást Ronaldo okosan a felugró és szétnyíló sorfal között a bal sarokba lőtte (1-0).

Forrás: AFP

Egy perc sem telt el, növelte előnyét a Real, egy okosan középre gurított labdát Özil lőtt kapura, a labda Bonera fején irányt váltva a balra vetődő Amelia mellett hullott a kapuba (2-0).

Pontosabban és veszélyesebben játszott a hazai csapat, Ronaldóék sokkal többet futottak, s lendületből érkezve az ellenfél kapuja elé sokkal több veszélyt jelentettek, mint a Milan középre lőtt, kiismerhető labdái.

A 26. percben egy jobb oldali szögletet követően Zambrotta 22 méterről, ballal lőtte vissza a kipattanót, de a labda a nézőtéren landolt. Három perc múlva Pirlo 24 méteres szabadrúgását Casillas óriási bravúrral paskolta ki a bal felső sarokból.

A 34. percben egy körülményes passzolgatás végén Ronaldinho óriási labdát adott a bal oldalon teljesen egyedül érkező Seedorfnak, aki egy pattanás után 14 méterről a léc fölé durrantott. A 37. percben Cristiano Ronaldo előbb megforgatta Nestát - jobbra egy csel, balra egy csel - végül ballal 20 méterről lőtt, Amelia bravúrral védett. Egy perccel később Higuaín kapott kiváló indítást, de addig ügyetlenkedett, amíg ziccerben Bonera beérte, s szögletre szerelte.

A 40. percben Cristiano Ronaldo a jobb oldalon okozott meglepetést felbukkanásával, centerezésére Di María érkezett, Gattuso úgy mentett előle, hogy az ötösön becsúszva az argentin lábára rúgta a labdát. Két perc múlva Di María önzőségén múlt, hogy nem született újabb Real-találat, a középpályás ötödmagával vihette a labdát két védőre, de nem passzolt, s Amelia kivetődve mentett. A 44. percben ismét a Milan kapusa villant: Özil körömpasszát Ronaldo jobbról csavarta a hosszú sarokra, Amelia bravúrral mentett.

Az első félidő után 2-0-ra vezet a Real Madrid, amely sokkal jobban játszik ellenfelénél.

Második félidő:

Meglepetésre nem történt csere a szünetben, pedig a Milanra ráfért volna a frissítés. Az 51. percben Xabi Alonso legurított szabadrúgását Cristiano Ronaldo lőtte el, Ronaldinho becsúszását követően ugyan hatalmasat repült, s fogta a lábát, de a játékvezető továbbot intett. Egy perc múlva Di María beadását Higuaín az ötösről fejelte kapura, Amelia bravúrral védett.

59 percig bírta a szenvedést a Milan szakvezetése, ekkor Gattuso helyére Kevin-Prince Boateng érkezett.

A Madrid közben számolatlanul hagyta ki a helyzeteket, Di María lövését blokkolták a védők, Khedira sem találta el a kaput, a 71. percben pedig miután Marcelo a Milan-védelem bal oldalán mindenki lábára csomót kötött olyan labdát adott Ronaldónak, amit talán csak a portugál tud, hogyan hagyta ki.

A 72. percben óriási füttykoncertbe kezdett a Bernabéu közönsége, érkezett ugyanis a Milanban az egykori real-kedvenc, Robinho. Négy perc múlva Boateng szabálytalankodott a 16-os előterében, Cristiano Ronaldo ezúttal is a sorfalat találta el, de a labda a bal kapufa mellett kicsorgott az alapvonalon túlra.

A hajrára még érkezett Inzaghi, aki a 80. percben a másik csarejátékossal, Robinhóval majdnem összehozott egy gólt, majd Pirlo szabadrúgása vétette el a célt. Az utolsó tíz perc már csupán a cserék miatt vált érdekessé, a Real Madrid megérdemelten nyert 2-0-ra a gyengén játszó Milannal szemben.

A csoport másik mérkőzésén:
Ajax Amsterdam (holland) - AJ Auxerre (francia) 2-1 (2-0)
Amszterdam
v.: Olegario Benquerenca (portugál)
Ajax: Stekelenburg - Van der Wiel, Ooijer, Vertonghen, Emanuelson - Lindgren, Enoh, De Zeeuw - Suárez, El Hamdaoui, Sulejmani (Oleguer, 60.)
Auxerre: Sorin - Hengbart, A.Coulibaly, Grichting, Dudka - Contout (Bourgeois, 79.), Pedretti, N'Dinga, Birsa - Chafni (Quercia, 65.), Oliech
gól: De Zeeuw (7.), Suárez (41.), illetve Birsa (56.)
piros lap: Ooijer (55.), illetve Oliech (85.), Mignot (90., a kispadról)

A csoport állása: 1. Real Madrid 9 pont, 2. Milan 4 (3-3), 3. Ajax 4 (3-4), 4. Auxerre 0.

* * *

További eredmények, E csoport:
Bayern München (német) - CFR Cluj (román) 3-2 (2-1)
München, Alianz Arena
v.: Martin Atkinson (angol)
Bayern: Butt - Lahm, Tyimoscsuk, Badstuber, Pranjic - Ottl, Schweinsteiger (Braafheid, 80.) - Altintop, Müller, Kroos - Gómez.
CFR Cluj: Stancioiu - Rada, Piccolo, Cadu, Panin - Rafael Bastos (Hora, 56.), Dica, Kivuvu, Culio - De Zerbi, Traoré (Bjelanovic, 76.)
gól: Cadu (32., öngól), Panin (38., öngól), Gómez (77.), illetve Cadu (28.), Culio (86.)

AS Roma (olasz) - FC Basel (svájci) 1-3 (1-2)
Róma, Stadio Olimpico
v.: Alekszej Nyikolajev (orosz)
Roma: Lobont - Cassetti, N. Burdisso, Mexes, Riise (Castellini, 60.) - Taddei, Pizarro, Brighi, Perrotta (Baptista, 74.) - Totti, Borriello.
Basel: Constanzo - Inkoom, Abraham, Ferati, Safari - Shaqiri, Huggel, Yapi, Stocker (Chipperfield, 70.) - Streller (Cabral, 81.), Frei (Almerares, 90.)
gól: Borriello (21.), illetve Frei (12.), Inkoom (44.), Cabral (93.)

A csoport állása: 1. Bayern München 9 pont, 2. Basel 3 (5-5), 3. Cluj 3 (5-6), 4. Roma 3 (3-6).

F csoport:
Olympique Marseille (francia) - MSK Zilina (szlovák) 1-0 (0-0)
Marseille, Vélodrome
v.: Vad II István
Marseille: Mandanda - Azpilicueta, Diawara, Heinze, Taiwo - Lucho González (Abriel, 75.), Mbia, André Ayew - Valbuena, Brandao (Rémy, 66.), Gignac (Cissé, 83.)
Zilina: Dubravka - Angelovic, Piacek, Sourek, Leitner - Jez, Guldan, Zosák (Vladavic, 79.), Gergel (Rilke, 63.) - Majtan (Oravec, 68.), Ceesay
gól: Diawara (48.)

Szpartak Moszkva (orosz) - Chelsea (angol) 0-2 (0-2)

A csoport állása: 1. Chelsea 9 pont, 2. Moszkva 6, 3. Marseille 3, 4. Zilina 0.

H csoport:
Arsenal (angol) - Sahtar Donyeck (ukrán) 5-1 (2-0)
London
v.: Svein Oddvar Moen (norvég)
Arsenal: Fabianski - Eboue, Squillaci, Djourou, Clichy - Song, Wilshere - Rosicky, Fabregas (Denilson, 64.), Nasri (Arsavin, 72.) - Samak (Walcott, 72.)
Sahtar: Pjatov - Srna, Rakickij, Kucher, Rat - Hübschmann, Gai (Jadson, 68.) - Mkitarjan, Alex Teixeira, Willian (Douglas Costa, 46.) - Adriano (Eduardo, 64.)
gól: Song (19.), Nasri (42.), Fabregas (60., büntetőből), Wilshere (66.), Samak (69.), illetve Eduardo (82.)

Braga (portugál) - Partizan (szerb) 2-0 (1-0)
Braga, Estadio Municipal
v.: Laurent Duhamel (francia)
Braga: Felipe - Sílvio, Moisés, Paulao, Elderson - Alan, Vandinho, Andrés Madrid (Aguiar, 73.), Paulo César (Leandro Salino, 69.) - Matheus, Lima (Mossoró, 87.)
Partiza: Stojkovic - Miljkovic, Krstajic, Savic, Lazevski - Tomic (Babovic, 89.), Moreira (Medo, 46.), Smiljanic, S. Ilic - Scepovic (Boya, 55.), Cléo
gól: Lima (35.),Matheus (90.)

A csoport állása: 1. Arsenal 9 pont, 2. Donyeck 6, 3. Braga 3, 4. Partizan 0.