Vágólapra másolva!
Először nyert bajnokit idegenben a Manchester United a szezonban, miután a mexikói Javier Hernandez két góljával legyűrte a Stoke Cityt a Premier League 9. fordulójában.

Miközben egész héten Wayne Rooney volt a téma a MU-nál, a Stoke elleni meccsen a mexikói Hernandez lépett elő főszereplővé, aki a 27. percben egészen bravúros mozdulattal szerzett gólt, a kapunak háttal állva, szinte a tarkójával fejelt gólt.


Az első félidőben könnyen megfogyatkozhatott volna a United, a MU-ban 600. meccsét játszó jobbhátvédnek már volt egy sárgája, amikor felrúgta Etheringtont, de Andre Marriner nem osztotta ki a második lapot, nagy hiba volt.

A második félidőben sokáig semmi jele nem volt annak, hogy a Stoke bele tud szólni a meccs alakulásába, aztán a 81. percben egy Scholes-labdavesztés után Tuncay egy pazar csavarással fejezte be a hazaiak támadását, 1-1-re módosítva az állást. Az utolsó szó azonban a MU-é volt, a 86. percben Evra lepattanó lövését Hernandez közelről bebelsőzte, amivel happy enddel zárult a csapat igencsak zaklatott hete.

A meccs összefoglalója:


Premier League, 9. forduló:

Stoke City - Manchester United 1-2 (0-1)
gól:
Tuncay (81.), illetve J. Hernandez (27., 86.)